Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 22 okt 2021
Leestijd: 7 minuten

De 25 beste series op Netflix die je moet kijken

Ben je net klaar met het bingen van je nieuwste favoriete serie? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe Netflix-obsessie. Het kan best lastig zijn om een keuze te maken tussen al die series. Daarom hebben wij de beste series op Netflix op een rijtje gezet. Of je nu houdt van komedie, drama of een thriller, alles is hier te vinden.

Dit zijn de beste Netflix-series op een rij.

Sex/Life

De populaire serie is gebaseerd op 44 Chapters About 4 Men, een roman geschreven door BB Easton. In Sex/Life volgen we het leven van Billie Connelly, gespeeld door Sarah Shahi. Billie is getrouwd met een lieve, knappe en succesvolle man. Samen heeft het koppel twee kinderen en wonen ze in een geweldig huis. Ondanks alles mist Billie iets in haar leven. Iets wat ze bij haar ex Brad, gespeeld door Adam Demos, wel kon vinden. Billie schrijft al haar seksdromen op in een dagboek, die haar man uiteindelijk vindt. En als je klaar bent met het eerste seizoen, een tweede is al aangekondigd!

Virgin River

Melinda Monroe verhuist naar de afgelegen stad Virgin River in Californië, de perfecte plek om opnieuw te beginnen en herinneringen achter zich te laten. Als snel komt ze erachter dat het niet zo eenvoudig is als ze dacht. Seizoen vier en vijf van deze serie zijn al aangekondigd!

Outer Banks

De Pogues, een groep lokale tieners, gaan op vakantie naar de Outer Banks van North Carolina. Door een orkaan komt er een einde aan de zomer en ontstaan er een reeks gebeurtenissen waardoor ze worden gedwongen levensveranderende beslissingen te maken. Het is een vakantie vol mysterie en avontuur.

Squid Game

Honderden mensen krijgen een uitnodiging mee te doen met Squid Game, een geheimzinnig overlevingsspel. De spellen die ze moeten spelen lijken op kinderspellen, maar al snel komen ze erachter dat er een dodelijk einde is voor de verliezers. Het leven van de deelnemers zetten ze op spel om een miljoenenprijs te winnen.

Maid

Een jonge moeder neemt een baan als schoonmaakster na een gewelddadige relatie. Door haar magere loon is het lastig om rond te komen, maar ze vecht om haar kind goed op te voeden en een betere toekomst te geven. Er komen veel obstakels op haar pad, maar ze moet sterk en vastberaden blijven om haar dochter de toekomst te geven die zij voor ogen heeft.

Firefly Lane

De populaire Netflix-serie is gebaseerd op de romantische besteller van Kristin Hannah. Het vertelt het verhaal van twee onafscheidelijke vriendinnen, genaamd Tully en Kate. Hun vriendschap staat onder druk, doordat hun leven een onverwachte wending neemt.

Lupin

Wanneer Assane Diops vader wordt beschuldigd voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd, besluit Assane vijfentwintig jaar later, geïnspireerd door de avonturen van Arsène Lupin, wraak te nemen. Nu gaat hij door het leven als een charmante inbreker die gestolen sieraden van vrouwen terugvindt. Voor een groot misdrijf breekt Assane in bij het Louvre, lukt het hem om deze klus te klaren?

Bridgerton

De serie volgt de acht kinderen van de machtige Bridgerton-familie, terwijl de stad te maken krijgt met het high society schandaalblad. Het blad wordt geschreven door Lady Whistledown, maar wie zit achter het blad? Bridgerton is gebaseerd op de boekenreeks van Julia Quinn.

RuPaul’s Drag Queens

Elk seizoen strijden drag queens de titel en een prijs van 100.000 dollar.

Queen’s Gambit

Eind jaren vijftig komt Beth Harmon terecht in een weeshuis in Kentucky. Hier ontdekt ze haar talent voor schaken, maar raakt ze ook verslaafd aan kalmerende middelen. Beth verandert in een indrukwekkende glamoureuze outcast. Ze is vastbesloten de door mannen gedomineerde wereld van schaken te veroveren.

Selena: the series

In de serie zien we het verhaal van de Tejano-zangeres Selena Quintanilla, van haar kindertijd tot de opkomst naar de roem. Om de liefde en de muziek vast te houden moeten zij en haar familie moeilijke keuzes maken. Daarnaast zien we kleine en intieme concerten uit het begin, maar ook concerten uit de tijd waarin ze uitgroeit tot een van de grootste Latin artiesten.

The Haunting of Bly Manor

The Haunting of Bly Manor is gebaseerd op de horror-reeks van Henry James The Turn of the Screw uit 1898. Het draait om een jonge gouvernante die naar Bly Manor reist om voor een weesjongen en -meisje te zorgen. Maar niet alles is wat het lijkt. Verwacht dan ook zeker paranormale activiteiten en slapeloze nachten.

The Umbrella Academy

In oktober 1989 bevallen 43 vrouwen verspreid over de wereld elk van een kind. Wat hier zo bijzonder aan is, is dat geen enkele vrouw zwanger was toen de dag begon. Sir Reginald Hargreeves adopteert zes van deze kinderen en richt de Umbrella Academy op. De kinderen worden opgeleid om de wereld te redden. Nadat de kinderen uit elkaar zijn gegroeid, komen de zes terug bij elkaar nadat Sir Hargreeves overlijdt. Aan hun de taak om het mysterie rond zijn dood op te lossen, net zoals het voorkomen van de apocalyps.

Fate: the Winx Saga

Fate: The Winx Saga is een verhaal over vijf feeën die leren om hun krachten te beheersen op een internaat genaamd Alfea. Daarnaast leren ze omgaan met liefde, rivalen en de monsters waardoor ze worden bedreigd.

Emily in Paris

Emily is een marketingmanager uit Chicago, die onverwachts haar droombaan krijgt in Parijs. Hier krijgt ze de taak om de social mediastrategie te vernieuwen. Haar nieuwe leven is gevuld met avonturen en verrassende uitdagingen.

Ratched

Ratched vertelt het verhaal van Mildred Ratched dat afspeelt in 1947 in Noord-Californië. Ze is opzoek naar een baan in een psychiatrisch ziekenhuis. Hier zijn ze net met vreemde experimenten op het menselijke brein begonnen. Hoewel ze begint als een veelbelovende zuster, verandert ze langzaam in een monster.

Unsolved Mysteries

Beschreven door maker Terry Dunn Meurer als een “paranormal mystery”. Met angstaanjagende wendingen op elke hoek, ben je tegen het einde praktisch een FBI-agent. En er komt een nieuw deel!

The Crown

The Crown volgt het leven van de royal family en hoe Elizabeth II de koningin wordt. Er komt een nieuw seizoen die ook het verhaal van Diana vertelt.

You

Joe lijkt op het eerste gezicht een echte ‘good guy’, maar al snel blijkt dat hij snel geobsedeerd wordt met vrouwen. Hij is dan ook in staat alles voor ze te doen. Het nieuwe seizoen staat net op Netflix en een vierde is al aangekondigd!

Gossip Girl

De serie Gossip Girl vertelt het verhaal van rijke tieners in de Upper East Side in New York. Er beginnen onderling allemaal dingen te gebeuren en wie kan je dan beter inlichten dan Gossip Girl. Wie is het gezicht achter Gossip Girl?

Never Have I Ever

De Indisch-Amerikaanse tiener Devi Vishwakumar wil na een traumatisch jaar populair worden in plaats van een buitenbaantje te zijn. Haar vrienden, familie en haar eigen gevoelens maken het haar niet makkelijk.

Hollywood

Hollywood volgt een groep mensen die acteurs en filmmakers willen worden na de Tweede Wereldoorlog. Deze serie geeft een unieke blik op wat er achter de schermen aan toe gaat, zoals het veroordelen van ras, geslacht en seksualiteit.

White Lines

Twintig jaar na de mysterieuze verdwijning van een DJ uit Manchester wordt zijn lichaam gevonden. Zijn zus keert terug naar het eiland om er achter te komen wat er is gebeurd. Ze komt in een wereld van nachtclubs en leugens. Hierdoor moet ze een donkere kant van zichzelf onder ogen zien.

Sex Education

Een onervaren, sociaal ongemakkelijke student genaamd Otis, woont samen met zijn moeder Jean die een sekstherapeut is. Omringd door de spullen van zijn moeder, is Otis op dit gebied een deskundige geworden. Hij gebruikt deze kennis om een status te krijgen op school. Samen met ‘bad girl’ Maeve en zijn beste vriend Eric beginnen ze een ondergrondse sekstherapie kliniek.

The Politician

Payton Hobart zijn droom is, al vanaf dat hij zeven jaar was, om president van de Verenigde Staten te worden. Maar eerst moet hij Saint Sebastian High School overleven en wil hij verkozen worden als ‘Student Body President’, om zo toegelaten te worden op Harvard.

Genoeg Netflix-series om te bingen. Welke ga jij in je Netflix lijst zetten?

Dit zegt het sterrenbeeld van Penn Badgley over zijn rol als Joe Goldberg in You