Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 23 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

4 super trendy shag-cuts voor dunner haar

In de jaren ’70 was de shag-cut voor het eerst erg populair. Nu in 2021 maakt de shag-cut, net zoals vele modetrends van vroeger, een comeback. Maar wat maakt dit kapsel zo geliefd? Het is onder andere op verschillende manier te stijlen. Wij hebben dit voor je uitgezocht.

De shag-cut

Eén van de redenen dat dit kapsel zo populair is, komt door de veelzijdigheid. Celebrity haarstylist Andrew Fitzsimons vertelt aan Bustle: “Het handelsmerk zijn de lagen die het gezicht omlijsten en aan de boven- en zijkanten is het ‘feathered’, waardoor je een vollere look rond de kruin krijgt en een dunnere look rond de randen en aan de uiteinden. [Het] is een onderhoudsarm kapsel dat de natuurlijke, mooie textuur van je haar in de schijnwerpers zet.”

Jamila Powellm oprichter van Maggie Rose en haarverzorgingsmerk Naturally Drenched, voegt hier aan toe: “Shag-cuts kunnen op bijna elke haartextuur of -type werken. [Ze] kunnen dun haar verheffen omdat ze het uiterlijk van voller haar zullen geven, vooral als je om stompe uiteinden vraagt.”

Een kapsel dat op verschillende manieren te stijlen is, dat is perfect! Heb je dun haar en ben je op zoek naar een kapsel om meer volume te creëren? Dit zijn zes shag-cuts voor inspiratie.

De shag-mullet

Mullets maakte al eerder een comeback, onder andere door zangeres Miley Cyrus. Fitzsimons vertelt dat er een scheermestechniek nodig is om voor korter haar een textuur toe te voegen. Hierdoor creëer je een moeiteloze en koele sfeer. “Het is een onderhoudsarm kapsel waarmee je je haar in enkele seconden kunt stylen, maar het lijkt alsof het uren duurde,” voegt hij er aan toe.

Shaggy bob trend

Ben jij ook zo obsessed met Squid Game? Naast dat het super leuk is om te kijken, kun je er ook wat haarinspiratie uit halen. Model en actrice Jung Ho-yeon rockt met haar korte shag-kapsel en curtain bangs.

Shag-cut met bangs

Zangeres Billie Eilish gaat voor een korte shag met bangs en rockt deze op de première voor No Time to Die. Dit zorgt ervoor dat het kapsel een ’70s-vibe krijgt. Dit kapsel is geïnspireerd door haar moeder. How sweet!

Curly shag met lagen

Eén van de beste manieren om je gezicht te definiëren zijn lagen. Daarnaast krijg je bij de shag-cut ook nog eens extra volume in je haar.

Ook deze haartrend maakt een comeback:

De zigzagscheiding maakt een comeback volgens Ariana Grande