Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 11 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Geen klik op je eerste date? 5 signalen dat je dat goed hebt aangevoeld (en je date hopelijk ook)

Je ziet je date staan en hebt direct al spijt. Waarom moest je ook alweer zo nodig zo snel afspreken? Beter had je hier nog even mee gewacht zodat je op basis van jullie gesprekken beter kon oordelen of dit een potentiële match zou zijn. Niet dus. En dan moet de date nog beginnen. Op deze eerste date geen klik? Dat weet je heel zeker als je deze vier signalen herkent.

Je vriendinnen kunnen vaak genoeg tegen je zeggen dat je het nog een tweede kans moet geven maar jij weet het heel zeker. Deze eerste date beviel jouw totaal niet en van een klik was absoluut geen sprake.

Geen klik op de eerste date

Natuurlijk voel jij snel genoeg aan of er wel of geen klik is op jullie eerste date. Hopen maar dat de ander dat ook aanvoelt. Anders kun je misschien nog even het linkje van dit artikel doorsturen. Gewoon om er zeker van te zijn dat hij of zij deze signalen ook heeft opgepikt.

1. Er vallen veel stiltes

Als je heel veel moeite moet doen om het gesprek gaande te houden – en er zelfs awkward silences ontstaan – is het wel duidelijk dat het niet gaat werken tussen jullie. Natuurlijk kunnen jullie last hebben van de nodige zenuwen maar na enige tijd zou het gesprek toch wel lekker op gang moeten zijn gekomen.

Vind jij het altijd lastig om met leuke gespreksonderwerpen te komen? De 5 onderwerpen die je vanaf nu op iedere eerste date wil bespreken.

2. Jullie lachen niet om elkaar

Humor is voor veel mensen iets heel belangrijks binnen een relatie. Op een date zul je dus ook moeten aftasten of jullie humor hetzelfde is. Als er helemaal niet wordt gelachen (en dat is behoorlijk awkward), is de kans groot dat jullie op dat gebied mismatchen.

3. Je voelt je telefoon in je zak branden

Als je meer bezig bent met je telefoon dan met je date, wil je op dat moment eigenlijk niet meer met je date bezig zijn. Je voelt je telefoon branden in je zak – wetende dat al je vriendinnen appen om te vragen hoe het gaat – en moet jezelf met de grootst mogelijke moeite bedwingen deze uit je broekzak te halen.

4. Jullie zijn het nergens over eens

Als jullie gesprekken vooral een heel negatieve lading hebben, kan de sfeer eigenlijk alleen maar omslaan. Mensen die interesse hebben in elkaar hebben namelijk de neiging om het alleen maar over positieve dingen te hebben en vragen elkaar de hemd van het lijf. Wil jij maar al te graag laten doorschemeren dat jij het écht niet tof vindt dat hij niet vegan is, dan is er absoluut geen sprake van een klik.

5. Er is geen fysieke aantrekkingskracht

Natuurlijk gaat het niet alleen om het uiterlijk, maar er moet wel een bepaalde mate van fysieke aantrekkingskracht zijn. Op een eerste date merk je dat vooral in de vorm van subtiele aanrakingen. Even een hand op je knie, schouder of misschien zelfs een kus op je wang. Ontbreekt dit allemaal? Dan is de kans heel groot dat de klik tussen jullie twee ook ontbrak.