Nieuws 4 nov 2017 Yasmine Esser

Dit is wat de eerste kus zegt over jullie toekomst

Al weken zit hij constant in je gedachten. Je doet alles om in zijn buurt te komen. Pogingen om hard to get te spelen mislukken faliekant, want je wilt gewoon dichtbij hem zijn. In gesprekken met hem schuifel je steeds verder naar hem toe. Ongemerkt. En als jullie dan eindelijk een date hebben gehad dan is daar jullie eerste kus. De kus die alles zegt over jullie toekomst.

Soms zoen je met iemand voor de eerste keer en dan weet je het meteen. Het lijkt pure magie. Het lijkt of je lichaam wordt geladen met elektriciteit. Je voelt de spanning. Het giert door je heen.

En soms heb je al een tijd een crush op iemand en dan zoen je en dan. Ja, dan. Dan blijkt hij helemaal geen fantastische zoener te zijn. Hij doet het niet per se verkeerd, maar hij lijkt gewoon of jullie niet goed afgesteld zijn op elkaar.

Je vraagt je af of het uitmaakt. Natuurlijk maakt het wel uit, want je wilt iemand waarmee zoenen een genot is. Maar zoenen is te leren denk je. En hij is zo leuk. Of zou het betekenen dat jullie gewoon geen match zijn?

De eerste kus

Is de eerste zoen bepalend voor jullie toekomst? Elite Daily vroeg het aan dating-expert en relatiecoach Demetrius Figueroa. En het antwoord zal je misschien geruststellen: het kan, maar het hoeft niet.

Volgens de liefdes-expert leven we in een wereld waarin we sprookjes horen en romcoms zien waarin alles perfect verloopt als je de ware hebt ontmoet. ’Maar in de echte wereld kun je een slechte eerste zoen hebben met iemand waar je de rest van je leven mee blijft. En een geweldige zoen met iemand die je nooit meer zult zien.’

Toch kan de eerste kus wel iets zeggen. ’Als hij weigert om ‘beter’ te zoenen,’ zegt Demetrius.

Daarom: is hij fantastisch leuk, maar was de eerste kus niet briljant? Serveer hem dan niet meteen af. Geef hem een kans. Misschien is hij wel de man die voor altijd bij je zijde blijft. Maar als het niet beter wordt en hij doet ook niet zijn best, dan waren jullie misschien toch geen match made in heaven.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Onderzocht: Dit type man geeft je het meeste plezier in bedzoenen

Reageer op artikel:
Dit is wat de eerste kus zegt over jullie toekomst
Sluiten