Redactie
Redactie Love & Seks 5 nov 2019
Leestijd: 4 minuten

Lees dit als je denkt dat jij de eeuwige vrijgezel zal blijven

Als je om je heen vriendinnen verliefd ziet worden, terwijl jij de eeuwige vrijgezel bent van de groep: lees verder. Je vriendinnen worden verliefd, daarna verloofd en voor je het weet zijn ze getrouwd. Ze willen niet meer met jou samenwonen, maar met hun partners. Het ene moment omarm je het vrijgezelle bestaan, het andere moment verafschuw je het. Blijf ik voor altijd vrijgezel?

Je ziet vriend(innet)jes komen en weer gaan. Maar uiteindelijk kan iedereen rekenen: als je kijkt naar je vriendinnen is de kans groot dat de meesten bezet zijn. Natuurlijk heb jij ook weleens een date en ja, je houdt het weleens een paar maanden vol met dezelfde persoon. Maar tot een serieuze relatie komt het tot nu toe niet. En nu?

Lees dit als je bang bent dat je de eeuwige vrijgezel zal blijven

Op goede dagen ben je maar wat blij dat je je bed niet hoeft te delen met iemand anders. Want hoewel je de activiteiten vóór het slapen gaan mist, mis je de momenten waarop je vecht om ruimte in bed en de lakens echt niet.

Op slechte dagen voel je je wanhopig. Wat is er mis met mij dat niemand mij ziet zitten? Waarom kan ík geen serieuze relatie aangaan? Ben ik zo verschrikkelijk dat niemand zich aan mij wil binden? De mijlpalen van je vriendinnen – vijf jaar samen! Eerste huis gekocht! – trek je niet meer. De zoveelste Tinderdate die op niets uitloopt kan je zelfvertrouwen een flinke deuk geven.

Lieve schat, hoewel het wel zo kan voelen, ben je niet de enige. Je bent niet de enige die wacht op die ene prins(es) op het witte paard. Iemand waarmee je vanaf seconde 1 een connectie voelt. Houd hoop om de volgende redenen:

Neem nooit genoegen met minder

Natuurlijk voel je de druk dat iedereen begint te settelen en jij ‘over blijft’. Maar geloof ons, je neemt niet genoegen met minder. Je hoeft geen sprookje te beleven, je wil gewoon iemand die jou leuk vindt. Iemand die jou een goed gevoel geeft en je leven compleet maakt.

Lees ook: Thank u, next – Dit is waarom je volgens experts als vrijgezelle vrouw kieskeurig mag zijn

Doe je niet anders voor om leuk gevonden te worden

We worden te oud voor spelletjes spelen in de liefde. Je weet inmiddels toch al hoe het afloopt. Nee, je bent niet van plan om je anders voor te doen. Je bent jezelf en wil iemand vinden die dát juist kan waarderen. Inclusief alle slechte grapjes die je maakt.

Onthoud dat gras niet altijd groener is aan de overkant

Je gunt al je vriendinnen geluk in de liefde. Hoewel je af en toe een kleine steek van jaloezie voelt als ze weer iets fantastisch hebben meegemaakt in hun relatie, weet je dat het gras heus niet altijd groener is aan de overkant. Je moet dan verrekte lang wachten op de ware, maar je wéét dat deze persoon op een moment in je leven komt.

Echte liefde kost tijd

Je weet inmiddels wel dat liefde tijd kost. Die ene vriendin schoot meteen raak op een datingapp en vond de liefde van haar leven, bij jou duurt het helaas langer. Maar dat betekent niet dat het nooit gaat komen. Sta ervoor open en laat je verrassen op het moment waarop je de liefde het minst verwacht.

Probeer plezier te houden

Vrijgezel zijn is niet een levenslange celstraf. Zelfs niet nu je liever je vrijgezelle status kwijt dan rijk bent. Maar probeer alsjeblieft plezier erin te houden. Ga op date met die ene persoon die je zo interessant vindt. Zeg ja als een potentiële lover je nummer wil. Probeer eens die ene cursus. Wie weet ontmoet je hier mensen die je leven gaan verrijken.

Vooral als je je al lange tijd de eeuwige vrijgezel voelt, willen we je op het hart drukken dat iedereen een ander pad bewandelt. Dat de één op haar 21ste de persoon vindt waarmee ze gaat trouwen, is fijn voor haar. Maar het betekent niet dat jij precies datzelfde leven leidt. Omarm het feit dat je graag een partner wil, werk aan jezelf en stel jezelf ervoor open. Zodra je van jezelf begint te houden, kom je iemand tegen die ook van jou gaat houden.

Meer lezen over de liefde?