Emma Toussain
Emma Toussain Life 24 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Tip voor in de kerstvakantie: op déze plek in Amsterdam kan je je eigen kleedjes tuften

Wie houdt er niet van om gezelligheid en warmte toe te voegen aan je huis? Als je op zoek bent naar een leuke en creatieve manier om je interieur op te fleuren, dan is kleedjes tuften misschien wel de perfecte activiteit voor jou. Helemaal nu de kerstvakantie begonnen is en je misschien wel opzoek bent naar een leuke activiteit: zoek niet verder.

Geen zorgen als je nog niet precies weet wat het is – we gaan je alles vertellen over deze veel te leuke DIY-trend.

Wat is tuften?

Kleedjes tuften is een eeuwenoude handwerkkunst die een opvallende comeback maakt in de wereld van interieurdesign. Het is een creatieve manier om textuur en kleur toe te voegen aan je leefruimte door lussen van garen door een stof of canvas te trekken. Hierdoor ontstaat een zacht, pluizig oppervlak dat niet alleen functioneel is maar ook een echte blikvanger in je huis kan worden.

Bij Tuftlab in Amsterdam kan je een cursus volgen, omdat het niet iets is wat je zomaar thuis kunt doen. Je hebt materiaal nodig (en natuurlijk bepaalde skills) om een eigen kleedje te maken. De workshop is in Amsterdam-Noord en je betaalt €165 voor 5 uur les én je eigen kleedje. Niet heel goedkoop, maar als je kijkt wat je er voor terugkrijgt valt het best mee. Een nieuwe skill én een kleedje!

@syl.inthecity

Super vette workshop dit!!! ❤️‍🔥 Whaaah, ik vond het zo gaaf om deze tufting workshop te volgen. Je leert stap voor stap hoe je dus je eigen kleedje kan tuften. De workshop start om 10:00 en duurt tot ongeveer 16:00! De mensen die er werken zijn super lief en chill, nemen echt de tijd voor je en er hangt een hele fijne sfeer. 🥰 Prijs: €165 incl. drinken en snacks. #leukeactiviteiten #tuftlabamsterdam #tufting #tuftingrugs #tuftworkshop #coolworkshops #bestiedateideas #vriendinnendate #coolthingstodo

♬ 3D (feat. Jack Harlow) – Jung Kook & Jack Harlow

Iets voor jou?

Duik in de wereld van kleedjes tuften en laat je creatieve sappen stromen – je kunt tenslotte je ontwerp helemaal zelf bedenken. Het is niet alleen een geweldige manier om je huis te personaliseren, maar ook een fantastische manier om te ontspannen en iets unieks te creëren.

Bekijk hieronder nog meer voorbeelden:

@birsentascilar

Mijn versie van ontspan dagje 😇 #tufting #tuftingrugs #tuftworkshop #rotterdam #girlsday

♬ son original – 🩶💿

@davidnottt

• F L O W • from start to finish 👀 #tufting #fineart #satisfying #rugsoftiktok #davidnott

♬ William Tyler . Haunted – David Nott

@rugsreimagined

Everything you need to start making custom rugs🧶 SHARE this with someone who would love to start this hobby/side hustle! #rugsreimagined #customrug

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Heel leuk toch? Mocht je daarna helemaal geïnspireerd zijn kan je het natuurlijk (met de juiste tools) ook thuis proberen. Nieuwe business?

Beautify zoekt een redactiestagiair(e) vanaf februari 2024