Redactie
Redactie Confession 24 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Camille (27): ‘Mijn man en zijn vrienden hebben een bijnaam voor mij, maar hij wil niet vertellen wat het betekent’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Camille* (27), die erachter kwam dat haar man en zijn vrienden een bijnaam voor haar hebben in hun groepsapp.

‘Mijn man en zijn vrienden hebben een bijnaam voor mij in hun groepsapp, maar hij wil niet vertellen wat het betekent’

“Een tijdje geleden was ik mijn telefoon vergeten toen ik boodschappen aan het doen was met mijn man. Ik vroeg of ik zijn telefoon mocht lenen om in de Albert Heijn-app te kijken naar het boodschappenlijstje. Natuurlijk kreeg ik zijn telefoon en tijdens dat we boodschappen aan het doen waren kreeg hij een bericht binnen van een groepsapp van zijn vrienden. Hierin vroegen zijn vrienden of hij en KT samen met hun wat wilden doen voor kerst. Ik vroeg mij direct af wat er precies werd bedoeld met KT en scrolde iets omhoog. Hierdoor kwam ik erachter dat KT blijkbaar een benaming voor mij was. Deze letters zitten niet in mijn naam, dus ik had geen idee waar het precies voor stond.

Ik liep naar mijn man om te vragen wat deze afkorting precies betekende. Toen ik het appje aan hem liet zien trok hij helemaal wit weg en greep de telefoon snel uit mijn handen en zei dat het niks was en dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Ik maakte mij ook geen zorgen, totdat hij zei dat ik me nergens zorgen over hoefde te maken. Ik kon het daarna ook niet loslaten dat hij en zijn vrienden een bijnaam voor mij hadden, waarvan ik niet wist waar het voor stond. Toen ik er thuis nog een keer op terugkwam wilde hij het me opeens wel vertellen. Volgens hem stond het voor knuffel tante, maar ik kwam er helaas niet veel later achter dat dat een leugen was…”

Loreen (22): ‘Ik vind de naam van mijn vriend niet mooi, dus spreek hem niet hardop uit’

Borsten

“Een vriendin van een van de vrienden van mijn man stuurde mij later die dag een bericht. Hierin vertelde ze dat mijn man, nadat ik het berichtje had gezien, in de groepsapp had laten weten dat ik mijn geheime bijnaam had gezien en dat niemand hem meer mocht gebruiken. Toen ze erachter was gekomen dat de bijnaam over mij ging besloot ze contact met me op te nemen in het geval dat ik het niet wist. En toen hoorde ik direct waar de bijnaam werkelijk voor staat. Niet knuffel tante, maar kwark tieten… Een misselijkmakend gevoel gierde door mijn lijf heen toen ik dat las. Mijn man en zijn vrienden hadden dus een bijnaam voor mij waarin mijn borsten belachelijk werden gemaakt.”

Huwelijk

“Vanaf dat moment kan ik mijn man niet meer normaal aankijken. Ik had hem juist altijd zo hoog zitten, maar dat gevoel is nu compleet verdwenen. Ik kan mij gewoon niet voorstellen dat je zoiets over je eigen partner kan zeggen, laat staan dat je zulke intieme details met je vrienden bespreekt en er een bijnaam over maken. Niet veel later heb ik hem hiermee geconfronteerd en natuurlijk was hij opeens weer zijn spraakvermogen verloren. Hij bood wel zijn excuses aan, maar zei er verder niet veel over. Dit laat voor mij zien dat hij totaal niks van de situatie snapt en mijn pijn niet serieus neemt. We slapen momenteel op aparte kamers, omdat ik niet kan verdragen om bij hem in de buurt te zijn. Daarnaast probeer ik er nu achter te komen of ik tijdelijk de ruimte nodig heb of dat dit permanent is. Ik kan me hier in ieder geval niet zomaar overheen zetten.”

Nora (23): ‘Ik ben compleet in shock door wat mijn huisgenootje in onze vaatwasser stopt’

* De naam van Camille is wegens privacyredenen veranderd.