Renée
Renée Love & Seks 23 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Ben jij een goede vriendin? Dit zijn de 10 eigenschappen die deze vrouw bezit

Kan iemand je een groter compliment geven dat ze jou als vriendin heel attent vinden? De Beautify redactie denkt van niet. Er zijn namelijk kleine dingen die je kunt doen, waardoor je een goede vriendin bent. De volgende signalen duiden erop dat jij deze eigenschappen al helemaal onder de knie hebt.

Want ben je eigenlijk wel zo attent als je denkt? Als je de volgende dingen doet, weet je in ieder geval zeker dat het goed zit.

Tekenen dat je een goede vriendin bent

Of je nu attent bent voor je partner of juist voor de vriendinnen in je leven, deze signalen laten zien dat je onwijs vriendelijk bent én echt goed luistert naar de mensen om je heen. Dit zijn de eigenschappen van een goede vriendin:

1. Je laat mensen graag lachen

Je loopt zelf graag met een glimlach rond, omdat dit ook een positief effect op anderen heeft. Het geeft jou een goed gevoel als je vriendinnen of lover om je lachen.

2. Je voelt goed aan wat iemand nodig heeft

Heeft een vriendin iets belangrijks gehaald? Dan voel je goed aan wat ze nodig heeft: aandacht van jou onder het genot van een drankje. Of gaat het slechter met je liefje? Dan pas je je aan om de ander zoveel mogelijk te ontlasten.

3. Je geeft graag complimenten

Het liefst bezorg je iedereen een fijn gevoel. Naast het lachen en aanvoelen wat mensen nodig hebben, geef je graag complimenten. Je weet dat je daardoor iemand zijn of haar dag een stuk beter maakt.

4. Je probeert mensen zo min mogelijk te veroordelen

Het is heel makkelijk om een mening over mensen klaar te hebben, maar jij probeert zo min mogelijk te oordelen. Hetzelfde geldt voor je relatie en je vriendschappen, waardoor mensen een heel veilig gevoel bij je hebben.

5. Je luistert goed

Eén van de dingen die jou attent maken, is het feit dat je goed luistert. Daardoor weet je wat er speelt in het leven van je naasten. Jij vergeet nooit een belangrijke datum of verjaardag van iemand, omdat je altijd een notitie maakt in je brein.

6. Je bent gul

Je bent een gulle vriendin. Je geeft graag je tijd en liefde aan mensen, maar je vindt het ook leuk om te zorgen voor anderen. Je maakt eten voor je vriendinnen, koopt een klein cadeautje voor je lief, doet de afwas van een vriendin die het heel druk heeft… Deze kleine attente dingen maken jou nog leuker.

7. Je ziet het goede in mensen

Het is heel makkelijk om naar het slechte in de mens te kijken, maar jij ziet liever het goede in iedereen. Je kijkt liever naar de krachten van vriendinnen dan naar hun mindere kanten.

8. Je geeft anderen het gevoel hen op de eerste plek te zetten

Je laat niet over je heen lopen, maar bent wel een ster in anderen het gevoel geven dat zij op de eerste plek staan. Je vindt het geen probleem om soms jezelf even aan de kant te zetten als je er moet zijn voor je vriendinnen of je lover.

9. Je bent geduldig

Natuurlijk zijn er mensen die het bloed onder je nagels vandaan halen. Of wil je eindelijk die vakantie boeken met de meiden waar je al maanden mee bezig bent. Inmiddels weet je dat sommige dingen nu eenmaal langer duren. Voordat je een boze of sarcastisch berichtje stuurt, tel jij liever tot tien en probeer jij je geduld te bewaren.

10. Je behandelt anderen zoals je zelf behandeld wil worden

Van je ouders heb je geleerd dat het belangrijk is om mensen te behandelen zoals je zelf behandeld wil worden. Nee, je bent niet Miss Perfect, maar je probeert wel altijd vriendelijk te zijn. Vooral voor de mensen die jou heel dierbaar zijn. Je weet dat dit gedrag beloond wordt en dat anderen op die manier ook een stuk vriendelijker zijn voor jou.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen: