Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 22 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Emma’s Molumn #3: De Mol.. of toch een glansvogel? Vooral het Afrikaans dictee valt in de smaak

Het is weer tijd voor één van de beste, spannendste en meest ingewikkelde spelprogramma’s op de Nederlandse televisie: Wie is de Mol? Het is weer begonnen! Tien bekende Nederlanders voeren de meest bizarre opdrachten uit en moeten tegelijkertijd op zoek naar die ene saboteur: de Mol. Beautify’s Emma bespreekt in deze molumn de laatste aflevering, slinkse molacties van kandidaten en de gekste theorieën en aanwijzingen. Vandaag aflevering 3: ‘Spelbreker’

Let op.. spoilers!

Wie Is De Mol?

Het is tijd voor de derde aflevering van Wie Is De Mol? en dat betekent dat er nog maar acht kandidaten over zijn en dat de onthulling steeds dichterbij komt. Oké da’s pas in Maart, maar het voelt wel zo. Deze aflevering zijn er weer een aantal toffe opdrachten bedacht. Zo moeten de kandidaten met quads door het zand racen op zoek naar knoppen die ze moeten indrukken. Doen ze dat tegelijk en op de juiste manier? Dan verdienen ze geld. Ook doen ze mee aan een soort Afrikaans dictee.. een kijkersfavorietje. Uiteindelijk gaat er ook weer iemand naar huis.. en die had ik niet helemaal verwacht.

Tijdens de opdracht ‘Per Definitie’ (dat afrikaans dictee dus) geeft Rik de kandidaten steeds een Afrikaans woord. Elk duo moet een mogelijke betekenis bedenken waarmee ze de andere duo’s proberen te misleiden. Daarna presenteert Rik alle definities. Elk duo mag raden welk antwoord het juiste is. Steeds als een duo voor de correcte betekenis kiest, gaat er 50 euro in de pot. Maar: wordt voor een door de duo’s bedachte definitie gekozen, dan verdient dat duo een punt, zo is te lezen op de website van Wie Is De Mol.

Fans van de spelshow zijn dan ook erg blij met deze opdracht, de woorden zijn grappig om te zien. Denk bijvoorbeeld aan glansvogel.. wat is dat? Ja, dat is een bekendheid. Een soort paradepaartje, showpony.. maar dan met vleugels. De rest is ook heel erg grappig om te horen, maar er wordt ook veel doorgespoeld door de productie. Duurde vast te lang, maar de kijkers vinden het jammer. Die hadden het spelletje ook wel mee willen spelen.

Dat rondjes rijden in het zand beviel een stuk minder.

Fanatiekelingen? Daniël en Anke. De twee hebben een bondje en ze lijken toch wel heel serieus mee te doen met het spel. Kandidaat-serieus. Ze vliegen er dan ook niet uit (echte glansvogels dus), maar Sander heeft minder geluk. De goedlachse man moet naar huis.. weet niet helemaal of ik dat verwacht had. Ik ben benieuwd naar volgende week!

Deze make-uphack geeft je vollere lippen zonder ze te overlijnen