Redactie
Redactie Food 24 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Eten bij IKEA? Dit zijn de highlights van het restaurantmenu

De geel-blauwe interieurgigant zorgt zo af en toe voor een verrassing. Wanneer er van een simpel schoenenrek een design tv-meubel te maken valt bijvoorbeeld. Ook het restaurant kan ons af en toe verrassen. We verzamelden de highlights van het restaurantmenu voor je.

Want IKEA is meer dan enkel Zweedse balletjes.

Ontbijten bij IKEA

Krap bij kas of zin in een ‘maaltijd’ die je terug doet denken aan je studententijd? Het meest simpele ontbijtje bij IKEA kost nog altijd 0,99 eurocent. Wit puntje, plakkie kaas, komkommertje en een lik margarine. Perfect voor de snelle trek.

Meer zin in iets zoets? Nieuw in het IKEA ontbijt-assortiment zijn de pannenkoekjes. Drie American pancakes met poedersuiker. Bij de kassa kun je nog een beetje honing meenemen voor je pannenkoekies en daarmee ben je helemaal het heertje.

Ikea
Bron: Unsplash

Lunchen en dineren bij IKEA

Berucht en befaamd zijn bovendien de Zweedse gehaktballetjes van IKEA. Verkrijgbaar in de originele stijl, van Zweeds rendier-, pardon, we bedoelen rundergehakt. Al heb je ze tegenwoordig ook van kipgehakt én plantaardig. Geen zin om in de blauwgele bistro te eten? Haal ze bij het winkeltje na de laatste kassa en eet ze thuis op.

Andere IKEA klassiekers zijn natuurlijk de gravad lax, gerookte zalm en het kindermenu (met, daar zijn ze weer: de Zweedse balletjes). En steeds vaker komt de meubelgigant ook nog eens met kekke broodjes op de proppen. Zo zijn er ondertussen plantaardige burgers of een smaakvol broodje gemarineerde kip.

ikea
Bron: Unsplash

Zweedse zoetigheden

Ga je eten bij IKEA, bereid je dan voor op een scala aan Zweedse zoetigheden om uit te kiezen. Zo is er uiteraard de klassieke Daim-taart (wie lust dit nou níét?!), maar ook een aantal nieuwe dingetjes.

Zo kun je je hart ophalen als je van kanelbullar houdt, oftewel: kaneelbroodjes. Helaas zonder mierzoete frosting, maar het broodje an sich is ook al vrij zoet.

Toetjesmens? Sinds kort kun je bij de meubelgigant een gigantisch stuk tiramisu als dessert nemen. We geven toe: hij kan misschien niet tippen aan de Italiaanse, maar ach: alles bij IKEA is op z’n tijd best lekker!

Van haverkoekjes tot kaviaarcrème: dit zijn onze favoriete Zweedse delicatessen van IKEA