Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Beauty en Style 23 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je jouw make-up kwasten op de juiste manier schoon

Als heuse skincarejunkies is er bijna geen crème, serum of cleanser die we nog niet hebben uitgeprobeerd. We smeren, masseren en reinigen erop los. Toch is er één ding waarvan we onszelf vaak op betrappen het totaal te vergeten, namelijk: het reinigen van onze make-up kwasten.

Is het voor jou ook al even geleden? Zo doe je het op de beste, meest hygiënische manier.

Schone kwasten voor een schoon palet

Een goede, gezonde huid begint bij reinigen, dat weten we onderhand allemaal wel. Wel wordt hierbij vaak vergeten dat wanneer je helemaal klaar bent met je skincare-routine en begint met het aanbrengen van je make-up, je make-up (én ook skincare) kwasten ook een bron van bacteriën kunnen zijn. Een vuile kwast kan niet alleen je make-up resultaten beïnvloeden, maar ook je huid beschadigen. Zo zorg je ervoor dat je die kwasten op een professionele manier schoonmaakt en je huid dus niet in de steek laat.

Stap 1: Verzamel je benodigdheden

Voordat je begint verzamel je al je vuile kwasten, een milde reinigingszeep, lauwwarm water en een schone (!) handdoek. Dit zijn jouw wapens in de strijd tegen vuil en bacteriën.

Stap 2: Week de kwasten

Begin met het weken van je kwasten in lauwwarm water. Dit helpt om de make-up resten los te maken en maakt de reiniging stukken gemakkelijker.

Stap 3: Reinig met zorg

Breng een kleine hoeveelheid milde reinigingszeep aan op je handpalm en draai de kwasten voorzichtig rond in de zeep. Let op dat je de haren niet te hardhandig behandelt om beschadiging te voorkomen.

Stap 4: Spoelen maar

Spoel de kwasten grondig uit onder stromend water totdat het water helder is. Hierdoor worden alle zeepresten en make-up resten volledig meester gemaakt.

Stap 5: Laat het drogen

Dep de kwasten voorzichtig droog met een schone handdoek en leg ze plat neer om te drogen. Zorg ervoor dat de haren naar beneden wijzen om te voorkomen dat er water in het handvat loopt, want dit kan schimmelvorming veroorzaken.

Vijf stappen tot schoon make-up succes

Ja echt, dit was het al. Je kwasten zijn na deze vijf stappen schoon en klaar voor gebruik. Buiten dat het regelmatig schoonmaken van je kwasten je huid gezond houdt, verlengt het ook de levensduur van je geliefde beauty tools. Dus, geef je huid de verzorging die het verdient en maak je make-up kwasten weer zo goed als nieuw.

Wil je meer beautygeheimen ontdekken? Blijf op de hoogte van onze laatste tips, tricks en hacks. En onthoud, een schone kwast is een gelukkige kwast.

Wallen verbergen: waarom je dat met bronzer moet doen in plaats van concealer