Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty en Style 7 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom je vanaf nu je skincare-producten met een kwast wilt aanbrengen

Bijna elke vrouw in Nederland heeft wel een skincare routine. Of deze nou uit 1 of uit 6 stappen bestaat: je bent zeker al goed bezig. Er zijn namelijk 101 redenen waarom het belangrijk is om je huid goed te verzorgen, maar doe je dit wel op de juist manier? Wij vertellen je waarom je vanaf nu je skincare met een kwast wilt gaan aanbrengen.

Gebruik jij al een kwast?

Skincare routine

Vooral de laatste jaren staat social media compleet vol met berichten waarin wordt uitgelegd waarom het zo belangrijk is dat je goed voor je huid zorgt. Je maakt je huid hier namelijk niet alleen mee schoon, maar verzorgt je huid tegelijkertijd ook met voedende stoffen. Veel mensen maken in hun routine dan ook gebruik van een cleanser, exfoliator, toner en verzorgende dag- en nachtcrème.

Naast deze basis stappen zijn er nog heel wat andere producten die je aan je skincare routine kunt toevoegen. Zo zijn veel mensen obsessed met double cleansing en wil je ook zeker lactic acid aan je skincare routine toevoegen. Hoewel deze stappen allemaal ontzettend goed zijn voor je huid is er één ding wat nog veel vergeten.

Kwasten

Waarschijnlijk gebruik jij in je skincare routine namelijk gewoon je handen om producten aan te brengen. Maar wist je dat je eigenlijk veel beter een kwast kunt gebruiken om je huid schoon te maken en te verzorgen? Vooral in de winter kan je huid namelijk in veel verschillende staten verkeren en is het nog belangrijker hoe je producten aanbrengt.

Zo kan je met een kwast gemakkelijk verschillende producten op je huid aanbrengen en ze goed verdelen. Daarnaast kunnen de juiste kwasten helpen met het verwijderen van dode huidcellen en de masserende beweging kan de lymfedrainage stimuleren.

Hygiëne

Naast het feit dat het dus handig is in gebruik, heeft het gebruiken van kwasten ook veel voordelen op het gebied van hygiëne. Aan je vingertoppen zitten namelijk regelmatig bacteriën die op je huid worden overgedragen als je producten aanbrengt. Dit verhoogt het risico op puistjes en daar zit niemand op te wachten.

Wel moet je er natuurlijk voor zorgen dat je ook regelmatig je kwasten schoonmaakt en moet je voor elk huidverzorgingsproduct een verschillende kwast gebruiken. Zo voorkom je dat er een kruisbesmetting ontstaat. Van plan om kwasten aan jouw skincare routine toe te voegen? Wij zetten er een paar voor je op een rij.

1. De Silk’n Bright gezichtsreinigingsborstel – € 50,00

2. Kylie Skin Face Mask Brush – € 16,99

3. Douglas AccessoiresCleansing Duo Face Brush – € 10,95

4. Real Techniques Skincare Brush Duo – € 17,29