Audrey Garot
Audrey Garot Huidverzorging 2 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom je vandaag nog lactic acid aan je skincare routine wilt toevoegen

Onze skincare routine wordt steeds uitgebreider door alle goodies die we willen gebruiken. Het ene product helpt tegen uitdroging, het andere product is weer goed om te gebruiken als je acne hebt en ga zo maar door. Hoewel je waarschijnlijk nu écht genoeg producten hebt, weet ik zeker dat je nog een product aan je skincare-routine wilt toevoegen: lactic acid. Door dit te gebruiken zorg je ervoor dat je er ‘s ochtends fris, stralend én jonger uit gaat zien. Wie wil dat nou niet?!

Door middel van dit product word je ‘s ochtends wakker met een mooie glow.

Dit is waarom je lactic acid aan je skincare routine moet toevoegen

Het is de droom van iedereen om ‘s avonds een product aan te brengen en er de volgende ochtend frisser, stralender én jonger uit te zien. Je zou bijna niet denken dat het mogelijk is, maar toch kan het! Iedereen die een betere huid wil, kan het beste lactic acid, oftewel melkzuur gebruiken. Melkzuur is afkomstig van gefermenteerde lactose, een ingrediënt die, obviously, in melk voorkomt. En dit product heeft twee hele fijne voordelen, want het hyrdateert én exfolieert je huid als je slaapt. Win-winsituatie dus!

Het aanbrengen van lactic acid voordat je gaat slapen, blijkt een game changer te zijn voor 90% van de mensen die dit product gebruikt. Wauw! Ook is melkzuur één van de mildste en meest effectieve zuren, dus (bijna) iedereen kan dit product gebruiken zonder dat je last krijgt van irritaties.

Hoe te gebruiken

De meeste dermatologen raden aan om lactic acid ‘s nachts te gebruiken. Dit komt doordat je huid ‘s nacht druk bezig is met de vernieuwing van je huid, dus het aanbrengen van melkzuur zal je huid dan goed doen. Ook zorgt het ervoor dat, als je nog ande skincare producten gebruikt, deze effectiever in je huid kunnen doordringen.

We snappen dat je nu het liefst meteen lactic acid wilt inslaan voor je skincare-routine, zodat jij morgen nog wakker kan worden met een fris huidje. Heb je alleen geen idee welk product je het beste kan kopen? Wij raden die van The Ordinary aan en die kan je kopen bij de Douglas voor maar € 8,95.

Deze 9 dingen had je graag eerder willen weten over je skincare-routine