Audrey Garot
Audrey Garot Huidverzorging 23 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de stappen voor een goede skincare routine deze herfst

Huidverzorging is héél erg belangrijk, vooral nu het weer herfst is en de dagen kouder worden. Hierdoor wordt je huid ook droger en het is dus goed om je skincare routine hierop aan te passen. Ga vanaf nu van je zomerse skincare routine naar die van de herfst, zodat jij de hele herfst rondloopt met een zachte en verzorgde huid.

En wij helpen je een handje.

De stappen voor een goede skincare routine deze herfst

Er zijn méga veel skincare producten op de markt, dus wij snappen helemaal als het voor jou overweldigend is welke producten je nou moet gebruiken en in welke volgorde. Hierom helpen we jou een handje met onderstaande stappen.

1. Reinigen

Het reinigen van je huid is een echte must voor een effectieve huidverzorgingsroutine. Het is belangrijk dat je huid twee keer per dag wordt gereinigd. Je kan het beste kiezen voor een dubbele reinigen. Stap één is dan het verwijderen van je make-up. Kies dan voor een zachte make-up remover, zoals micellair water of een reinigingsolie. De tweede stap kan een exfoliant zijn of een reiniger met actieve ingrediënten. Hierdoor dringt het beter door in de huid, doordat je de huid al vooraf hebt gereinigd. Gebruik tijdens je reiniging de Foreo LUNA 4 Go voor een stralende en schone huid. Het is namelijk klinisch bewezen dat hiermee 99% van het vuil, olie en make-up resten wordt verwijdert tijdens een reinigingsroutine van maar één minuut. Wow!

Tip: in de herfst produceert je huid minder olie, dus het is belangrijk om te voorkomen dat deze olie wordt verwijderd door een te heftige reiniger. Als je de hele zomer een schuimende reiniger hebt gebruikt, stap dan voor de herfst over op een reiniger met een crème of olie gebaseerde formule. Deze formules zullen nog steeds effectief zijn voor het verwijderen van je make-up of voor een diepe reiniging, zonder de oliebalans te verstoren.

2. Toner

De tweede stap is het gebruiken van een toner. Een toner is niet het belangrijkste om te gebruiken in je skincare routine, maar het is zeker goed voor je huid. Een toner zorgt ervoor dat de natuurlijke pH-waarden van je huid weer in balans raken en het verwijdert de laatste restjes vuil van je gezicht.

3. Serum

Een gezichtsserum breng je aan na het reinigen van je gezicht, maar voordat je je gezichtscrème aanbrengt. Je kan bijvoorbeeld een Vitamine C-Serum gebruiken. Dit zit boordevol antioxidanten, helpt tegen ontstekingen én het is huidverjongend. Dit serum kan je het beste ‘s ochtends aanbrengen, zodat je huid de hele dag beschermt is tegen schadelijke, vrije radicalen. Ook kan je een niacinamide serum gebruiken, dit behandelt acne doordat het je olieproductie in balans brengt en het egaliseert de tint van je huid.

4. Moisturizer

Deze stap is misschien wel het belangrijkste in je skincare routine. Het is namelijk fijn om je huid goed gehydrateerd te houden, want ook al heb je een vettige huid, kan het nog steeds uitdrogen. Breng ‘s ochtends een goede dagcrème aan, je kan ervoor kiezen om een dagcrème met SPF aan te brengen om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralingen.’s Avonds kan je een goede, verzorgende nachtcrème aanbrengen.

Tip: in de zomer is een lichte, vochtinbrengende crème voor de meeste mensen voldoende. Maar de dagen worden steeds kouder en je huid wordt droger. Hierdoor kan je het beste een voedende crème aanbrengen om je huid gehydrateerd te houden, probeer bijvoorbeeld deze intensief voedende crème van Weleda. Deze crème herstelt de barrièrefunctie van de huid en vermindert een trekkerig gevoel. Ideaal dus voor deze herfst!

5. SPF

De laatste stap van een skincare routine is het aanbrengen van SPF. Het is heel belangrijk om ‘s ochtends SPF aan te brengen tegen schadelijke UV-stralingen. Als je dit niet dagelijks aanbrengt kan het er uiteindelijk voor zorgen dat je huid een stuk ouder lijkt. Je kan het beste een normale dagcrème aanbrengen en daaroverheen de SPF. Op deze manier weet je zeker dat je genoeg SPF aanbrengt. ‘s Avonds hoef je geen SPF aan te brengen.

Comme Ça is een gamechanger in skincare: hét recept voor een glowy huid