Gina Koninkx
Gina Koninkx Nieuws 2 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Last van migraine? Geef de koud de schuld

Brrr! Ga jij ook met tegenzin naar buiten in deze kou? Hopelijk heb je last minute nog wat warme truien kunnen scoren in de wintersale. Of misschien lig je wel in bed met vreselijke migraine. De kans is groot dat deze hoofdpijn wordt veroorzaakt door de kou van de afgelopen dagen. Migraine is vreselijk. En het blijkt dat de extreme kou de boosdoener kan zijn van jouw helse pijn. Op Weeronline.nl staat zelfs een tool die dagelijks aangeeft hoe groot de kans is op migraine.

In de afgelopen week heeft de migrainemeter constant op rood gestaan. Dat wil zeggen dat de kans op migraine erg hoog is geweest. Vandaag staat de meter weer op oranje, maar is de kans op migraine nog steeds aanwezig.

Wat veroorzaakt de migraine?

De afgelopen dagen is het extreem koud geweest in Nederland. Daarnaast staat er een harde wind en zitten we in een groot lagedrukgebied. De combinatie van deze weersomstandigheden kan de migraine prikkelen en verergeren. Het is zelfs de meest voorkomende gezondheidsklacht die aan het weer gerelateerd is.

De hoofdpijn ontstaat doordat de spieren van je hoofd samentrekken door de kou. Omdat dit hele dunne spieren zijn ontstaat hierdoor een trekkend gevoel aan je voorhoofd en bij je slapen. Met name als je veel fronst en je gezichtspieren veel beweegt kan de pijn enorm toenemen.

Tips tegen migraine bij kou

Draag écht een warme muts met dit weer. Daarnaast kan het helpen om het hoofd goed te masseren. Hier lees je hoe je je hoofdpijn het beste kan wegmasseren.

Enne, al kan je het nu misschien nog niet geloven, maar over 18 dagen begint de lente weer.