Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 27 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze eyeliner-hack geïnspireerd op Sophia Loren gaat viral op social media

Sophia Loren, de Hollywood-actrice, staat bekend om haar iconic schoonheidslooks. Van haar eyeliner tot haar volumineuze ’60s kapsel. Een deel van haar looks keren terug in de trends van nu, dit laat zien hoeveel invloed ze eigenlijk had.

Sophia Lorens eyeliner-hack

Sophia is geboren in Rome en heeft een zes decennia lange carrière waarin ze in gerespecteerde films speelde, met onder andere Frank Sinatra. Tijdens haar 87e verjaardag was Sophia Loren viral gegaan op social media. Hiermee bewees ze dat ze zeker nog invloedrijk is en het lijkt erop dat Instagram en TikTok geen genoeg van haar kunnen krijgen.

Ze kunnen vooral geen genoeg krijgen van haar kenmerkende eyeliner. Hiervoor gebruikt ze een combinatie van wit en zwarte eyeliner. De eyeliner zorgt voor de illusie dat de natuurlijke oogvorm wordt verlengt en de ogen langer en groter lijken.

Make-upartist en influencer Katie Jane Hughes deelde haar creatie van deze iconic look op haar Instagram. Deze geïnspireerde look maakte ze voor haar franchise KJH Academy, en riep haar volgers om deze look ook te creëren.

Het is een erg indrukwekkende make-uphack, maar het is zeker ook eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een wit oogpotlood en zwarte eyeliner. Daarnaast kan je ook mascara of nep wimpers toevoegen om de make-uplook af te maken.

Sophia haar make-uplook brengt de onderste en bovenste eyeliner verder naar de slaap toe. Hierdoor ontstaat er een langwerpig effect. Terwijl er bij een traditionele eyeliner de natuurlijke vorm van het oog wordt gevolgd. De ‘negative space’ wordt opgevuld met het witte oogpotlood. Hierdoor lijkt het of het de natuurlijke vorm van je oog is.

Maak de make-uplook af door mascara of nepwimpers toe te voegen. Wil je het helemaal in de stijl van Sophia Loren? Voeg ook wat mascara aan je onder wimpers toe en een mooie matte nude lippenstift.

Daarnaast zien we witte eyeliner steeds vaker terug komen. Het is dan ook één van de nieuwste Gen Z make-uptrends van dit jaar.

Witte eyeliner is dé beautytrend voor 2021: dit zijn de beste make-up looks op een rij