Kim van der Blom
Kim van der Blom Lifestyle 27 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze plekken moet je bezoeken als je naar Berlijn gaat

Wil je binnenkort een keer naar Berlijn? Dan ben je hier op het juiste adres, wij vertellen je waar je allemaal heen moet tijdens je bezoek. Van de Berlijnse hotspots tot de leukste eettentjes. Hier lees je er alles over!

Laten we beginnen met de Berlijnse hotspots!

Wat goed: een stewardess vertelt wat je het beste kunt aantrekken in het vliegtuig

Populaire hotspots in Berlijn

East Side Gallery

De East Side Gallery is één van de overgebleven delen van de Berlijnse Muur. East Side Gallery is het langste nog in tact staande deel van het symbool van de Koude Oorlog. Zo’n 1.1316 meter van de Muur staat er tussen Ostbahnhof en Oberbaumbrücke. Maar dit gedeelte van de muur is niet helemaal in originele staat, de Muur is namelijk bespoten met graffiti en geen zorgen de mensen hebben toestemming gekregen om dit te doen. In 1990 zijn er namelijk 118 kunstenaars uitgenodigd om dit te doen, er werd hun gevraagd om hun visie op vrijheid te tekenen. Dit maakt de East Side Gallery het langste openbare kunstwerk.

Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor is het belangrijkste monument in Berlijn en is dan ook zeker een bezoekje waard. Waarom het zo belangrijk is? Het is de enige oude stadsmuur die nog overeind staat, de Brandenburger Tor is gebouwd in 1780. Dit monument is symbool geworden voor de Duitse eenwording, omdat het tijdens de Koude Oorlog niet mogelijk was deze poort te passeren. In 1961 werd namelijk achter de Brandenburger Tor begonnen aan de bouw van de muur.

Alexander Platz

In de wijk Mitte vind je Alexander Platz, het grootste plein in Berlijn. Het wordt gezien als één van de belangrijkste pleinen van Berlijn door zijn centrale ligging. Daarnaast is het ook één van de bekendste. Maar je kan er ook heel veel doen, er zijn onder andere leuke barretjes en restaurantjes die je kan bezoeken.

Checkpoint Charlie

In de Friedrichstraße vind je Checkpoint Charlie. Checkpoint Charlie is een voormalig grensovergangspost uit de tijd van de Berlijnse Muur. Deze grensovergangspost staat precies op de grens tussen het Russische en Amerikaanse deel van Berlijn. Voor buitenlanders was dit in de tijd de enige mogelijkheid om naar Oost-Berlijn te komen. Na de val van de muur is deze grensovergangspost verheven, later werd deze met de grond gelijk gemaakt, omdat het erg gehaat was. Later kwam er op de originele plek een replica te staan.

Shiso Burgers

Ben je nog opzoek naar een plekje om ‘s avonds te eten? Dan moet je zeker de burgers bij Shiso Burgers proberen! Bij Shiso Burgers krijg je ‘the best of both worlds’. Houd je van burgers en heb je een voorkeur voor de Aziatische keuken? Dan moet je zeker naar Shiso Burgers!

Zeit für brot

Heb je zin in goede broodjes of een cinnamon roll? Dan moet je zeker een stop maken bij Zeit für Brot. Zeit für Brot heeft de traditie van de ambachtelijke bakker een nieuw leven in geblazen. Je kan onder andere de bakkers het eten zien bakken en het eten zie je rechtstreeks uit te oven komen.

Veel plezier in Berlijn!

Een Europese reis door Netflix: 5 succesvolle series van onze buurlanden