Audrey Garot
Audrey Garot Seks 2 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

5 fabels over seks die je zeker níet moet geloven

We weten nog allemaal wel die allereerste keer.. En dan hebben we het over seks. Van tevoren wist je totáál niet wat je kon verwachten. Je had natuurlijk al wel wat dingetjes gehoord, maar het bleek allemaal heel anders te zijn. Zo bestaan er ook verschillende fabels over seks, wat achteraf dus totaal niet blijkt te kloppen.

It’s not true.

Dit zijn vijf fabels over seks en moet je dus niet geloven

Er zijn genoeg fabels die rondgaan over seks. Geloof dus echt niet alles wat je leest of hoort en check het altijd even. Ook onderstaande punten hoor je vaak, maar dit zijn dus echt fabels!

1. Seks is zoals je ziet op televisie

Dit is misschien nog wel de grootste misvatting. Als tiener denk je vaak dat seks net zo romantisch en elegant is als in je favoriete film. Hoewel we dat soms stiekem nog steeds een klein beetje hopen, is seks in het echte leven gewoon niet zoals in de films. Sorry!

2. Mannen hebben altijd ‘zin’

Het seksuele verlangen hangt van meerdere factoren af, zoals je mood, gezondheid, slaap, lichaamsbeweging, hormonen en zelfs je medicijnen spelen hier een rol in. Dat mannen altijd ‘zin’ hebben, is dus echt niet waar.

3. Je kan niet zwanger worden als hij voor het klaarkomen eruit is

Wish it was true. Sommige mensen geloven hier nog steeds in en zeggen dat als de jongen zich ‘uittrekt’ wanneer hij klaarkomt, je niet zwanger kan worden. Toch is dit helaas niet waar en kan je evengoed zwanger worden.

4. Je vagina rekt uit als je veel seks hebt

Als je opgewonden bent, ontspannen je spieren, zodat je vagina kan ‘rekken’. Hierdoor wordt de seks dus een stuk comfortabeler. Maar als je eenmaal klaar bent, keert je vagina weer terug naar z’n ‘normale’ stand, dus voordat je opgewonden was. Het is dus niet mogelijk dat je vagina uitrekt als je veel seks hebt.

5. Elke vagina is hetzelfde

NOPE! Elke vagina is echt anders. De vorm, kleur, geur en ga zo maar door. Jouw vagina is uniek en daar hoef je je niet voor te schamen.

Dit seksstandje moet je dit deze week proberen op basis van je sterrenbeeld