Audrey Garot
Audrey Garot Entertainment 2 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

WHUT?! Nienke uit Het Huis Anubis is blijkbaar acht (!) jaar lang gestalkt

Grote kans dat Het Huis Anubis vroeger je favoriete serie was. Elke avond zat je weer om 19.00 uur achter je weer achter de televisie gekluisterd, want je moest echt die nieuwe aflevering zien! Je bent in ieder geval niet de enige. Voor ons was dit natuurlijk echt een jeugdsentiment en hebben we er vroeger echt van genoten, alleen het avontuur is niet voor iedereen goed afgelopen. Loek Beernink (Nienke) is namelijk acht jaar lang gestalkt. WHUT?!

Één mysterie, 1000 vragen..

Nienke uit Het Huis Anubis is acht jaar lang gestalkt

Nienke was natuurlijk de grote ster in Het Huis Anubis en haar rol werd gespeeld door Loek Beernink. Maar wat blijkt? Vanaf 2010 tot 2018 is de actrice blijkbaar gestalkt.. Dat is ontzettend lang. Dit is ook de reden waardoor ze al die tijd niet op social media te vinden was, maar dat is meer dan logisch natuurlijk. Door wie ze is gestalkt of wat haar relatie hiermee was, is niet bekend. De rechter heeft deze stalker destijds (in 2018 dus) veroordeeld tot opname in een tbs-kliniek, tot opluchting van Loek.

Voorheen plaatste Loek dit op Facebook om te laten weten dat ze eindelijk van haar stalker af was: “Een opgeluchte shout-out op mijn ‘stille’ account voor alle mensen die me hebben gesteund in een acht jaar lange stalkerszaak. De rechter heeft er een einde aan gemaakt. ‘Hij’ ondergaat verdere behandeling in een tbs-kliniek. Er zijn verder geen gerechtelijke stappen meer te ondernemen.” Het moet een heftige periode voor haar zijn geweest. Zo vertelt ze: “Het is een lang proces geweest en het heeft zijn sporen bij mij achtergelaten wat vertrouwen en het deelnemen aan het openbare leven betreft. Maar nu ben ik hier, open en zichtbaar. Bedankt voor alle steun in de afgelopen acht jaar.”

De serie

Heb jij wel weer zin om alle afleveringen van Het Huis Anubis te bekijken en om de avonturen van Nienke, Amber en Fabian te volgen? Gelukkig kan dat! Hier lees je op welke streamingsdienst je je favoriete kinderserie terug kunt kijken.

De populaire Netflix serie Virgin River komt waarschijnlijk met spin-off (maar dat ligt aan ons!)