Redactie
Redactie Confession 2 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Fenna (35): ‘Ik kwam er door TikTok achter dat mijn man vreemdging’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Fenna (35) over hoe zij er via TikTok achterkwam dat haar man vreemdging.

“Ik kwam er door TikTok achter dat mijn man vreemdging”

“Ik heb altijd een hele gelukkige relatie gehad met mijn man. Dat dacht ik althans altijd, maar nu weet ik beter. Ik ben er een tijdje geleden achtergekomen dat de liefde van je leven namelijk recht in je gezicht kan liegen. Mijn man heeft namelijk schijnbaar een hele tijd een toegewijde relatie gehad met een andere vrouw en speelde happy family met haar en haar kinderen. Hoe kwam ik hierachter? Via video’s op TikTok. Een tijdje geleden was ik net als veel andere avonden lekker aan het scrollen op TikTok. Ik doe hier graag inspiratie op voor nieuwe lekkere recepten. Ik kwam een video tegen waarin een heerlijke pasta werd besproken, maar toen ik de video verder aan het kijken was viel me iets bijzonders op.

In de achtergrond van de video stond een man met de rug naar de camera toe en ik kon toch zweren dat dat mijn man was. Ik was eerst nog aan het twijfelen, maar besloot op onderzoek te gaan. Dit kon namelijk geen toeval zijn. Ik heb al 10 jaar een relatie met deze man en herken hem uit duizenden, ook zijn achterkant. En na meerdere video’s bekeken te hebben wist ik het zeker. Het was mijn man in haar video’s.”

Twee levens

“Mijn man heeft een belangrijke baan en gaat regelmatig op zakenreis. Meer dan normaal dacht ik, maar deze zakenreisjes blijken niet voor werk te zijn, maar om naar zijn andere ‘gezin’ te gaan. Hoewel hij niet vaak in de video’s van deze vrouw voorbijkomt, heeft ze het in haar video’s wel regelmatig over hem. Dat ze extra lekker voor hem wil koken als hij thuiskomt van zijn ‘zakenreisjes’.

Elke keer als hij bij mij wegging verscheen er weer een nieuwe video van haar op TikTok, waarin ze in geuren en kleuren vertelt dat haar man eindelijk weer thuis zou komen. En het was al een hele tijd gaande. Ze is niet vies van het plaatsen van TikTok-video’s en ik kon op die manier precies zien wanneer zijn affaire met haar begon. Het is blijkbaar al ruim twee jaar aan de gang.”

Relaties

“Ik kan gewoon niet geloven dat deze klootzak al twee jaar een relatie met een andere vrouw heeft. En het is niet alsof we geen goede relatie hebben. Hij vertelt mij regelmatig hoeveel hij van mij houdt en we hebben ook een geweldig seksleven, maar onze hele relatie voelt nu als een grote leugen. Ik wist eerst niet welke stappen ik moest ondernemen, maar toen ik er met vriendinnen over praatte zeiden ze allemaal dat ik met een scheidingsadvocaat moest gaan praten dus dit heb ik gedaan. Ik moest nog niet aan mijn man vertellen dat ik wilde scheiden en moest hem zodra hij weer thuiskwam van zijn ‘zakenreis’ confronteren.

Dit deed ik, maar hij ontkende natuurlijk alles. Ik liet al mijn bewijs zien en hij bleef maar ontkennen, tot hij brak. Hij begon te huilen en zei dat het niks voorstelde en dat hij van mij houdt, maar voor mij was het te laat. Hij had me zoveel pijn gedaan en ik kon hem niet vergeven. Niet na alle verhalen die ik van zijn andere vrouw op social media voorbij had zien komen over hoe gelukkig ze met hem was. Een paar dagen later heb ik de scheiding aangevraagd en sindsdien vraagt hij mij elke dag nog om hem te vergeven. En zijn relatie met de andere vrouw lijkt over te zijn, want ze post nooit meer iets over hem op haar account.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.