Emma Toussain
Emma Toussain Drankjes 26 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De ijskoffie van je dromen: zo maak je een Ferrero Rocher iced latte

Ruiken jullie de lente ook al? Het is bijna maart en dat betekent dat het steeds langer licht is buiten, de temperaturen weer omhoog gaan én dat het weer geoorloofd is om ijskoffie te drinken. Wij hebben een recept voor een wel hele bijzondere variant met Ferrero Rocher.

Zo maak je een Ferrero Rocher iced latte

Als je het ons vraagt is ijskoffie één van de beste drankjes om je dag mee door te komen en gelukkig bestaan er tientallen varianten. Maar kende je de Ferrero Rocher iced latte al? Grote kans van niet.

Gelukkig heb je ons en vertellen wij je hoe je deze goddelijke koffie maakt.

  1. Plet twee Ferrero Rochers in een glas
  2. Giet er wat hete melk naar keuze bovenop en meng dit met een melkopschuimer
  3. Pak een ander glas (waar je uit gaat drinken)
    en doe daar ijsklontjes in
  4. Giet de Ferrero-melk over de ijsklontjes
  5. Voeg een melk naar keuze toe, niet opgeklopt
  6. Voeg een dubbele espresso toe
  7. En maak het drankje af met koude opgeklopte melk en voeg ook nog een klein beetje suiker toe als je van extra zoet houdt.

Bekijk de video hieronder:

Hoe lekker is dit?!

Goeie tip voor niet-waterige ijskoffie

De meeste varianten ijskoude koffie zijn gebaseerd op ijsklontjes. Logisch, want dat maakt de koffie (ijs)koud, maar het nadeel daarvan is dat de koffie langzaamaan steeds wateriger wordt en dat is nu exact wat we niet willen. Een van de oplossingen is om zo snel mogelijk het glas leeg te drinken, maar dat kan voor een nare brain freeze zorgen. Maar wil je wél hele koude koffie maar wil je niet die waterige ijsklontjes?

Snappen we, want anders krijg je ook waterige koffie. Daar is een truc voor en die is héél simpel, maar je moet hem wel weten. Met deze tip heb je NOOIT meer waterige ijskoffie.

Al gehoord van latte nails? Volgende keer vraag jij dit aan je nagelstylist