Redactie
Redactie Life 18 jul 2022

Fan van ijskoffie? Met deze briljante hack wordt ‘ie nog lekkerder

Wij zijn gek op ijskoffie, dat kan geen geheim zijn. In alle hoekjes van de website zijn wel recepten en tips te vinden over dit ijskoude fenomeen. Pas ontdekten we een hack die je ijskoffie waarschijnlijk nóg lekkerder maakt. En die delen we maar al te graag.

Zo maak je de lekkerste ijskoffie

Ice ice coffee: dit recept voor ijskoffie ijsjes is super lekker op een warme zomerdag

IJsklontjes van water

De meeste varianten ijskoude koffie zijn gebaseerd op ijsklontjes. Logisch, want dat maakt de koffie (ijs)koud, maar het nadeel daarvan is dat de koffie langzaamaan steeds wateriger wordt en dat is nu exact wat we niet willen. Een van de oplossingen is om zo snel mogelijk het glas leeg te drinken, maar dat kan voor een nare brain freeze zorgen.

Gebruik ijsklontjes van koffie!

Nu komt de simpele, maar briljante oplossing: gebruik ijsklontjes gemaakt van koffie! Heb jij altijd een restje koffie over in je thermos of french press? Giet deze in een ijsblokjesvorm (zoals deze geweldige grote variant!) en laat bevriezen.

Maak een à la minute ijskoffie met volle melk (dat schuimt het beste), met de koffie-ijs-blokjes, een siroop of andere smaakmaker naar keuze en voilà: jouw glas met de beste ijskoude koffie vult zich vanzelf. Lekker sterk, zoals we onze gewone koffie ook graag drinken!

Zo maak je de perfecte ijskoffie

Dit artikel verscheen eerder op ons zusje Culy.nl.

Reageer op artikel:
Fan van ijskoffie? Met deze briljante hack wordt ‘ie nog lekkerder
Sluiten