Redactie
Redactie Confession 16 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Fia (21): ‘Ik moet mijn kin wekelijks ontharen anders heb ik een baard’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Fia (21): ‘Ik moet mijn kin wekelijks ontharen anders heb ik een baard’

“Ik heb altijd al donkere haren gehad, omdat mijn vader uit Portugal komt. Dat mijn vader daar vandaan komt vind ik alleen maar leuk, we hebben de mooiste zomers en ik heb de liefste familie daar. Maar het enige wat ik dus niet fijn vind, is het feit dat mijn haar zo donker is. En dan bedoel ik AL het haar. Ook heb ik het idee dat ik wat extra haar heb dan mijn klasgenoten bjivoorbeeld, want zij hoeven niet hun kin te ontharen.”

Een vachtje

“Ik kreeg een aantal maanden geleden last van hardnekkige haren op mijn kin, die steeds weer terugkwamen. Die trok ik eruit met een pincet, dus de moeite viel wel mee. Maar nu komen er steeds meer haren voor terug dus ik heb het gevoel dat ik mezelf bijna moet scheren. Dat doe ik niet, ik hars het dus maar. Pijnlijk, maar zo blijft het wel langer weg. Ik schaam me ervoor, want als ik een paar dagen niks heb gedaan dan zie je een klein vachtje ontstaan. Wat moet ik doen? Kan ik dit weg laten laseren? Mijn moeder zegt dat het misschien komt omdat ik meer testosteron heb dan andere vrouwen, maar dat is niet uitgezocht. Voor nu blijf ik maar gewoon harsen. Heeft iemand tips voor mij?”

Lana (19): ‘Ik krijg wekelijks geld van mijn gescheiden ouders, maar dat weten ze niet van elkaar’