Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 11 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Onmisbare flirttips voor op het terras: zo sla jij gegarandeerd je potentiële lover aan de haak

De aan ons beloofde summer of love van 2021 zag er voor velen toch wat minder glansrijk uit. Gelukkig ziet het ernaar uit dat we dit jaar dan toch écht onze SOL krijgen. De zon schijnt, de temperatuur loopt op en de terrassen zijn open. Flirten maar.

Vastberaden dit voorjaar of deze zomer iemand aan de haak te slaan op het terras? De feromonen zullen over de terrassen gieren dus het lijkt ons de ideale plek om ongegeneerd te flirten.

Flirten op het terras: gegarandeerd een lover strikken

Wil jij ervan verzekerd zijn dat je met een heerlijk snoepje naar huis kan na een dagje terrassen met de meiden? Dan is er werk aan de winkel. Er mag lekker worden geflirt en de potentiële partners zullen voor je in de rij staan als je deze tips rockt.

1. Maak oogcontact

Duh. Erg voor de hand liggend maar onze social skills zijn er nou niet bepaald op vooruit gegaan door tante Rona. Daarom benadrukken we nog maar eens hoe belangrijk oogcontact is. Kijk, niet te overdreven, regelmatig zijn of haar kant op en probeer een blik te vangen van die knapperd. Gelukt? Wacht dan even voordat je jullie blikken weer laat kruisen. Spannend!

2. Draag een zonnebril

Met een zonnebril op kun je ongegeneerd lang loeren naar al het mannelijk en vrouwelijk schoon wat op het terras zit. Zet ‘m wel af en toe even af om dat oogcontact te kunnen maken.

3. Speel met je haar

Hiermee geef je aan dat je de ander wel ziet zitten. Kijkt hij of zij jouw kant op? Windt dan een plukje haar om je vinger. Vinden mensen rete sexy.

4. Maak praatjes met het personeel

Zo ziet de ander hoe ontzettend open en benaderbaar je bent. Komt de ober langs voor een nieuw wijntje, maak wat leuke grapjes. Werkt ook uitstekend om net genoeg jaloezie uit te lokken zodat de ander echt wil gaan jagen.

Wil je een ster worden in flirten? Als je deze drie dingen doet wind je iedere man om je vinger.

5. Loop geregeld even langs

Ga een keer plassen of loop naar je fiets om wat uit je mandje te halen. Probeer wat redenen te bedenken waarom je af en toe even op zou kunnen staan om langs de tafel van die knapperd te lopen. Let wel: overdrijf niet. Doe het net vaak genoeg om zijn of haar aandacht te vangen. Je mag best een glimlach uitdelen als je langs loopt.

6. Stap op hem of haar af

Om echt die date te fixen, zal iemand de eerste stap moeten maken. Waarom zou jij dat niet zijn? Als je niet op de man af durft te vragen om zijn of haar nummer kun je ook vragen of je hun vrije stoel mag hebben. Als die leukerd je dan niet meer ziet zitten, tja.. dan wordt het wellicht tijd over te gaan op een andere flirt. Het terras zit tenslotte bomvol als het zonnetje eenmaal schijnt.