Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Life 16 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

FOMO: dit is hoe je omgaat met de fear of missing out

We hebben het allemaal weleens, fear of missing out. Al je vriendinnen gaan de stad in, maar morgen moet je de hele dag studeren, dus jij bent verstandig en blijft thuis. Je staat achter je keuze, maar als je de leuke filmpjes van je vriendinnen binnenkrijgt, krijg je toch een vervelend onderbuikgevoel. Het gevoel dat je krijgt van FOMO bekruipt je dan toch.

We geven je 4 tips om beter om te kunnen gaan met met FOMO.

FOMO

FOMO staat voor de fear of missing out. Dat gaat dus over de angst hebben dat je iets leuks mist. Elke dag hebben we dit soort dilemma’s: ga ik rust pakken en een avondje bankhangen of een drankje doen met mijn vriendinnen? Kies je voor bankhangen, dan zul je geconfronteerd worden met leuke beelden van je vriendinnen op bijvoorbeeld Instagram. Sommige mensen krijgen daar een naar gevoel van, dat noemen we het hebben van FOMO. Maar hoe ga je nou om met FOMO?

We missen hebben allemaal weleens last van FOMO

Iedereen heeft beperkte tijd en energie, daarom kunnen we niet aan alles meedoen en overal zijn. Dat jij een avondje mist is normaal, iemand anders zal een keer een avondje missen waar jij dan wel bent. Je bent dus niet de enige, vergeet dit niet.

Het gras is niet altijd groener

Je hebt vast weleens de volgende dag gevraagd aan je vrienden of het stappen leuk was. Vaak genoeg krijg je dan een antwoord als ‘het was leuk, maar niet geweldig’ of ‘we gingen vroeg naar huis’. Onthoud dat wat je op Instagram voorbij ziet komen niet altijd echt is, iedereen kan op dat moment leuk doen, maar de kans dat de avond helemaal niet leuk was, is best groot.

Detox

Als je dan lekker naar een film ligt te kijken op de bank met je drankje en chips, probeer je dan te focussen op die film. Leg je telefoon even weg en kijk niet naar de filmpjes en foto’s die binnenkomen van je vriendinnen. Dit zal het gevoel van FOMO verminderen, omdat je toch niet weet wat je mist.

Zoek afleiding

Wie zegt dat je het in je eentje en op een rustige manier niet leuk kunt hebben? Zoek afleiding door naar een film te kijken, een spelletje te spelen met je huisgenoten of een stukje te gaan wandelen. Oké, als je moet werken en je vriendinnen doen allemaal iets leuks, dan snappen we dat afleiding zoeken moeilijk is. Toch kan je proberen het ook gezellig te maken met je collega’s.

Als je last hebt van fomo in je relatie