Shanice Zoeteweij
Shanice Zoeteweij Beauty en Style 15 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo vind je jouw perfecte foundation match zonder naar de winkel te hoeven

Shop jij momenteel ook liever online dan dat je met een mondkapje naar de fysieke winkel gaat? We kunnen je geen ongelijk geven. Kun je kleding vaak makkelijk online ruilen als het niet bevalt, zit dat met beautyproducten toch net even wat anders.

Een fijne mascara scoren is nog tot daaraan toe, maar jouw perfecte foundation match vinden kan in de winkel al lastig zijn. Laat staan online.

Zo vind je jouw foundation match

Heb je jouw foundation match made in heaven al gevonden? Lucky you. Veel van ons helaas nog niet. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet om je te helpen.

Psst, sla dit artikel op via Pinterest.

De ondertoon

Voor je jouw zoektocht begint is het goed om een aantal dingen over je eigen teint en huid te weten. Zoals: wat is je ondertoon en in welke shade range moet je zoeken? Vaak weet je zelf wel of je in light, medium of dark bent, maar de ondertoon kan toch iets lastiger zijn.

Je kunt het checken door wat sieraden aan te trekken. Sta jij beter met zilveren sieraden? Dan heb je een koele ondertoon. Is goud meer jouw ding? Dan heb je een warme ondertoon. Als het je allebei goed staat is jouw huid neutraal. Ook zie je het vaak aan de aderen in je armen: zijn ze blauw? Dan ben je een koel type, zijn ze groen? Dan ben je warm.

Jouw huid

Heb je last van een vette huid of is je gezicht juist supergevoelig? Ook daar zijn speciale foundations voor. Check welke formule het beste bij je past voor je iets besteld. Het zou zonde zijn als je juist pukkeltjes krijgt of je huid droger oogt dan dat ‘ie eigenlijk is. De perfecte foundation match zal jouw huid nóg mooier maken in plaats van juist issues te veroorzaken.

De dekking

Ook in de dekking van foundations zit veel verschil. Belangrijk dus om van te voren te bedenken wat je wilt. Ben je op zoek naar een lichte dekking met een glowy finish of heb je liever een superdekkende formule met een matte finish? Alles is mogelijk. Bedenk dus van tevoren wat je precies zoekt zodat je hier op kunt filteren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je pakketje wordt bezorgd.

Online foundation match finders

Oke, nu je al deze info hebt over wat je zoekt wil je natuurlijk jouw match ook vinden natuurlijk. En dat kan je eenvoudig doen door de online foundation finders. Je kunt natuurlijk bij je favoriete merk kijken of ze een soort gelijke test hebben, maar bij zoekmachines zoals Findation en Match My Makeup heb je superveel merken waaruit je kunt kiezen.

Lees ook: