Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 14 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

To the rescue! Zo beëindig je een gesprek op een datingapp netjes zonder iemand te ghosten

Heel vervelend. Je hebt weer geïnvesteerd in een gesprek op een datingapp, broeide zelfs op een unieke openingszin, hóór je niks meer van de ander. Andersom gebeurt het ook wel eens dat jij je match niet meer ziet zitten maar ladies: ghosten doen wij niet (meer). Zo kun je een gesprek afkappen op een nette *uhum* manier.

Leuk is het niet, vooral niet als de ander nogal enthousiast is, maar het kan gebeuren dat je een match niet meer ziet zitten. Je hebt geen zin om je nummer uit te wisselen en wilt het liefst zo snel mogelijk het gesprek afkappen. Wij zijn er om je daar een handje bij te helpen. De nada.

Gesprek afkappen op datingapps

Ghosten mag dus echt niet van ons. Zomaar verdwijnen is onvolwassen en bovendien zou je het zelf ook fijn vinden als iemand gewoon eerlijk zegt waar het op staat. Helemaal geen schande toch? Vooral als je iemand nog niet zo goed kent en de kans klein is dat je hem of haar ergens tegenkomt (ai, tenzij je via Happn hebt geswiped).

1. Key: wees eerlijk

Er zijn twee dingen die je kunt doen. Te beginnen met de eerste: wees. gewoon. eerlijk. Juist omdat jullie helemaal nog niet zo ver zijn. Er is nog niet gedate, laat staan dat er sprake is van een relatie. Als je je match dus niet meer ziet zitten op de datingapp kun je maar beter eerlijk toegeven dat je er toch niet zo’n goed gevoel bij hebt en je de match niet meer ziet zitten.

Natuurlijk kun je daarbij netjes blijven en zeggen dat je het gezellig vond even met elkaar te kletsen maar dat je toch het idee hebt dat op basis van de gesprekken die jullie hebben gehad er geen echte match is of nog zal ontstaan. De ander kan het waarschijnlijk alleen maar waarderen dat je meteen eerlijk bent.

2. In tegenstelling tot de key: kom in ieder geval met een goede smoes

Ben jij iemand die toch echt liever het hazenpad kiest, zet jezelf er dan op z’n minst toe aan dat je nog iéts zegt in plaats van niks. Ghosten is niet chill. De waarheid vertellen vind je misschien lastig omdat je de ander niet wilt kwetsen. Kunnen we nog inkomen. Maar kom dan in ieder geval met een goede tweede optie.

Dat je nog niet toe bent aan daten of dat je al met iemand anders aan het daten bent en even wil kijken waar dat heengaat bijvoorbeeld. Niet zo fair, maar wel een manier om toch het gesprek te kunnen afkappen. OEPS. Volgende keer iets beter nadenken over je matches.

Lees ook: Onderzoek zegt: een kwart van de singles liegt op datingapps