Laura Lammertse
Laura Lammertse Love & Seks 9 apr 2019
Leestijd: 3 minuten

“Ik snap eindelijk waarom ik zoveel foute mannen aantrek”

Ik behoor tot die groep mensen die maar geen geluk in de liefde lijkt te hebben. Óf ik ben na twee weken alweer uitgekeken, óf het blijkt een ongelooflijke zak te zijn. Lange tijd snapte ik er geen reet van, maar eindelijk is er licht in de duisternis gekomen en begrijp ik waarom ik zoveel foute mannen aantrek. Iets met veel visjes in de zee, maar ik neem altijd de shark met me mee. Mijn checklist afgevinkt met leugenaar, vreemdganger, niet terug apper, of het ‘we-zitten-in-verschillende-levensfases’ types. Nope, op het gebied van de liefde lijkt het alsof ik al-tijd de verkeerde mannen aan weet te trekken. Als ik mijn eigen serie had gehad, dan was dit allang een hit geweest op Netflix. Gelukkig snap ik het nu. Eindelijk.

Ik ben er niet klaar voor

Het heeft een jaartje of acht geduurd, maar het is me duidelijk geworden. Ik ben er niet klaar voor. Ik ben wel serieus aan het zoeken, maar eigenlijk niet. Er wordt me wel eens verteld dat liefde op jouw pad komt als je er klaar voor bent en als je het niet verwacht. Nou lijkt mijn liefde de weg een beetje kwijt te zijn, geloof ik, en ik heb allang geen verwachtingen meer.

Omdat ik maar half aan het zoeken ben, kom ik mannen tegen die ook maar half aan het zoeken zijn. En juist deze mannen hebben zelf ook géén idee waar ze mee bezig zijn en wat ze zoeken in een vrouw. Half zoeken, betekent half vinden en half doorzoeken. En ja: zo ontstaan leugens en bedrog. Dodelijk vermoeiend.

Ik ga akkoord met iets waar ik niet naar op zoek ben

Nu is mijn wish list langer dan al mijn kindertijd sinterklaas lijstjes bij elkaar, op gebied van wat ik zoek in een man, maar hé je moet kritisch blijven toch. Grappig dat ik dat zeg, want eigenlijk ben ik in dit stadium al lang niet meer kritisch. Althans, ik doe alsof. Want ja, ik heb een hele lijst, maar die verscheur ik in duizend stukjes als er iemand geïnteresseerd is in mij.

Ik ga dan akkoord met iets waar ik niet naar op zoek ben en jawel: de volgende rotte appel voeg ik toe aan mijn ontbindende fruitmandje. Ik val bijvoorbeeld op papier helemaal niet op macho gedrag, maar het verbaast niemand iets als ik in real life head over heels ben van zo iemand. En als ik wel zo iemand vind, die voldoet aan al mijn eisen, dan is het niet spannend genoeg. Het is ook nóóit goed.

Ik ben onzeker

Ja, ik geef het maar gewoon toe: ik voel me best onzeker. Niet gek op zich, want een foute man heet niet voor niets een foute man. En dat kan je zelfbeeld aantasten. Je settelt al snel voor minder dan je eigenlijk waard bent, bang dat je besmet raakt met het forever-alone-syndroom. Je loopt twee passen voor dit syndroom uit, in de hoop dat je niet gepakt wordt.

Maar waar je dan wel door gegrepen wordt, is die foute man. Iemand die gebruik maakt van jouw onzekerheid en daarop voortborduurt, is niemand minder dan de bad guy.

Tinder, Happn, The Innercircle: dikke vette game over voor jullie. Tijd voor me om het geforceerde daten en de slechte mannen achter me te laten, want even realistisch: het heeft me nog nergens gebracht. Ik laat liefde nog even struggelen met GoogleMaps en hoop dat hij snel de weg terug gevonden heeft, succes. In de meantime: me, myself and I.

Lees ook dit: Dit is waarom je nog steeds over je ex droomt