Laura Lammertse
Laura Lammertse Gezondheid 9 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Even loeren: dit zijn de soorten schaamlippen die er bestaan

Je poes, flamous, vjayjay, foef: er zijn talloze namen voor jouw edele delen. Maar naast talloze namen zijn er ook talloze vagina’s zelf. Iedereen heeft een eigen vagina en daarmee ben jij uniek. Maar volgens waxer Mel zijn er vijf type schaamlippen waaronder jouw punani valt.

Het is toch frappant dat er over ons edele deel eigenlijk niet zoveel bekend is. Gelukkig is daar Mel, die jaren lang in een Wax salon heeft gewerkt en jou kennis laat maken met de vijf soorten schaamlippen. Ze vertelde aan Elite Daily dat er vijf verschillende soorten vagina’s zijn.

1. Ms. Barbie


Dit zijn de ‘klassieke’ schaamlippen. Mochten schaamlippen in een tekenfilm voorkomen, wat niet het geval is, dan zouden ze zo worden getekend. Dit zijn namelijk de schaamlippen zoals de meesten onder ons ze verwachten. Grappig genoeg is de Ms. Barbie juist het soort dat het minst vaak voorkomt.

2. Ms. Curtains


Anders dan de Ms. Barbie is de Ms. Curtains juist de meest voorkomende soort schaamlippen. Bij de Ms. Curtains steken de binnenste schaamlippen naar buiten. Meer dan de helft van de vrouwen heeft dit soort schaamlippen.

3. Ms. Horseshoe


De Ms. Horseshoe komt aan zijn naam door de vorm van de lippen, die, jawel, op een hoefijzer lijken. De buitenste schaamlip is hierbij open aan de bovenkant en gesloten aan de onderkant. Doordat de lippen ‘open’ zijn, zijn de binnenste schaamlippen zichtbaar.

4. Ms. Puff


Deze variant lijkt het meeste op de Ms. Barbie, maar het verschil zit het hem in de afstand tussen de buitenste schaamlip en het schaambeen. Je hebt bij de Ms. Puff twee soorten schaamlippen, namelijk ofwel dun en slap, ofwel dik en stevig.

5. Ms. Tulip


Last, but zeker not least zijn de lippen van Ms. Tulip. De Ms. Tulip heeft zijn naam te danken aan het feit dat het lijkt alsof er een bloem aan het bloeien is. De binnenste schaamlippen hangen over de gehele lengte een klein beetje buiten de buitenste schaamlippen, wat eruit ziet alsof een bloem aan het uitkomen is. Schattig.

Zo zie je maar weer: jij deelt samen met de rest van de vrouwelijke wereldbevolking een soort schaamlip. Vind jezelf daarom nooit raar. Schamen voor de schaamlip is not done.

Dit wil jij ook lezen: WTF: Dit zijn hilarische sekstips die vrouwen in 1894 gebruikten

Elite Daily