Emma Toussain
Emma Toussain Haar 2 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De unicorn heatless curls geven jou blijkbaar de allerbeste krullen ooit

Het fenomeen heatless curls, dus krullen maken zonder het gebruik van hitte, is al langer bekend. Deze mermaid waves zijn heel populair en er zijn talloze technieken om dit voor elkaar te krijgen. Toch schijnt de nieuwste variant, de french braid techniek, het allerbeste te werken.

En als je de resultaten ziet, ben je het vast en zeker met ons eens.

French braid heatless curls

TikTokker Kenna McClellan heeft deze truc uitgeprobeerd en heeft inmiddels al meer dan 18.5 miljoen views op deze heatless curls-video. Ze gebruikt zo’n heatless curler (ja, die namen zijn nou eenmaal in ‘t Engels) maar in plaats van de beiden kanten aan de zijkant van haar hoofd te leggen, legt ze hem in de lengte over de achterkant van haar hoofd.

Zo kan ze een french braid maken om de curler heen én lijkt ze tegelijk op een eenhoorn. Nu is dat laatste een heel grappig gezicht, maar dat is tijdelijk totdat ze de heatless tool uit haar haar haalt. Want wat er dan gebeurt, is helemaal niet zo grappig. Eerder wonderbaarlijk, want het zijn de mooiste heatless curls die wij ooit hebben gezien.

Bekijk de video hieronder:

@kennarwood

I had to try this out!! I wanted to see if it made the back look better than usual! What do we think?👀👀 vertical instead of horizontal I guess👀 #heatlesscurls #heatlessblowout #curlyhair @sarasaadia

♬ original sound – Kenna McClellan

De extra voordelen van deze methode

Naast dat de resultaten prachtig zijn, is het ook nog eens een geweldige oplossing voor mensen die graag op hun zij slapen. Met de ‘originele’ heatless curl methode kan dat nog wel eens lastig zijn omdat de tool dan aan de zijkant van je hoofd vastgemaakt zit. Maar op deze manier lig je gewoon comfortabel. En er is nóg een voordeel: veel mensen hebben moeite om de achterkant van hun haar net zo mooi mee te krullen als de voor-en zijkant. Dat is omdat je normaal gesproken je richt op de zijkant van je haar en nu meer om de achterkant. Zo krijgen de voorplukjes een lichte krulen de achterkant juist heel veel volume. Dat is eigenlijk precies wat je wil, toch?