Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Frosted’ oogschaduw uit de jaren 90 gaat nu viral op TikTok en wij zijn fan

Gooi al je warme-en bruinkleurige oogschaduw paletten maar de deur uit, want deze zul je niet meer nodig hebben. De frosted nineties oogschaduw-trend is namelijk helemaal terug van weggeweest. De trend is wel wat gemoderniseerd en dat zorgt ervoor dat wij helemaal fan zijn.

We vertellen je meer.

Frosted nineties oogschaduw

Voor de mensen die geen flauw idee hebben over welke oogschaduw-trend uit de jaren 90 wij het hebben: bij het aanbrengen van de ‘frosted nineties look’ worden vooral koele tinten zoals lila, ijsblauw, mint, zilver en lichtroze in ijzige metallickleuren gebruikt. Sterren als Christina Aguilera, Britney en Brandi zijn deze trend gestart in de jaren negentig en je kunt je deze foto’s vast nog wel herinneren..

Ron Galella Collection via Getty Images

TikTokker @morganlilyyy laat zien hoe de look er toen (zo’n 25 jaar geleden) uitzag en maakt zelf ook een moderne versie van de look.

@morganlilyyy

90s frosted eye makeup #90s #makeup #makeuplook

♬ Brain Stew – Green Day

Sterren als Hailey Bieber en Dove Cameron zorgen dat de trend weer groot wordt.

Euphoria

Wie pas écht heeft meegeholpen aan de comeback van deze trend is natuurlijk make-upartiest Doniella Davy. Zij maakte de looks voor de hitserie Euphoria. Op TikTok gebruikt zij pastelkleurige glitters en metallic over de oogleden van haar model om de aandacht van TikTokkers te trekken. Al snel daarna wilden veel grote sterren deze look ook uitproberen.

De perfecte frosted nineties oogschaduw look

Hoe combineer je deze frosted oogschaduw-look nou? Het is van belang dat je naast de uitbundige oogschaduw look de rest simpel houdt. Om een moderne versie van de look te maken, is het mooi om om verschillende texturen te mixen. Je kan het combineren met glanzende lippen en een matte huid. Verder zijn volle wimpers een must om de look af te maken.

Hier zijn een aantal van onze favoriete looks! Misschien kan jij deze ook gebruiken ter inspiratie:

Deze beautytrends uit de nineties zijn weer helemaal hot (en deze celebs rocken het)