Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 1 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze beautytrends uit de nineties zijn weer helemaal hot (en deze celebs rocken het)

Alle trends die we tegenwoordig zien, zijn niet nieuw. Het is vaak geïnspireerd op eerdere periodes, zoals de nineties. Naast muziek (no no, no no no no, no no no no, no no there’s no limit) en kleding (flared broeken) zien we ook steeds meer beautytrends uit die periode terug. Van de dunne wenkbrauw tot pastelkleurige oogschaduw: deze 6 celebrities rocken de op de jaren ’90 geïnspireerde beautytrends als geen ander.

Zo blijkt maar weer: everything that was old, becomes new again. 

Nineties beautytrends

De tracksuit, flared pants en crop tops: als kind uit de jaren 90 herinner je ze vast nog goed. Als je jonger bent, is er alsnog een grote kans dat het in je kledingkast hangt, trends komen namelijk steeds weer terug. Zo ook in de beautywereld. Donkere eyeliner, pastelkleurige oogschaduw of wat dacht je van de dunne wenkbrauw?

1. Gekleurde oogleden

Waar je eerst misschien eerder koos voor een oogschaduwpalette met aardse tinten, vind je nu vooral veel paletten waar toffe, opvallende kleurtjes in zitten. Een trend die stamt uit de nineties. Model en actrice Barbie Ferreira (die je kan kennen van de HBO-serie Euphoria) neemt ons mee terug in de tijd.

Paarse oogschaduw is dé make-uptrend voor aankomende lente en op deze manier draag je het

2. Dunne wenkbrauwen

The bigger the better is niet langer de norm als het gaat om onze wenkbrauwen. Waar volle, fluffy wenkbrauwen eerst de trend was, lijkt het nu plaats te hebben gemaakt voor dunne streepjes uit de nineties. Enne, als Bella Hadid het zegt..

3. Glitter op de lippen

Een trend die we gegarandeerd steeds meer gaan zien, is die van glitter op de lippen. Geen glans, maar glitter! Naomi Campbell wist het in 2016 al te voorspellen, toen ze op de rode loper van de VMA’s met glitterlippen verscheen.

4. IJsblauwe oogschaduw

Pastelkleuren horen bij de lente, ieder jaar weer. Dit jaar zullen we veel blauwe tinten gaan zien, iets wat in de jaren ’90 ook veel werd gedragen. Doja Cat brings it back.

5. Bruinachtige tinten

Yara Shahidi liet ons herenigen met een veelgeliefde beautytrend uit de nineties. Eerlijk is eerlijk: deze look doet ons denken aan een Atomic Kitten videoclip – wij zijn fan.

6. Full glam

Shiny oogschaduw én lippen: in de jaren ’90 kon het niet gek genoeg. Deze trend zien we anno 2021 ook weer terug. Dua Lipa legde deze nostalgische look vast op Instagram.