Redactie
Redactie Beauty en Style 27 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Paarse oogschaduw is dé make-uptrend voor aankomende lente en op deze manier draag je het

Met onze go to bruine smokey-eye of natuurlijke aanzet is niks mis, maar met de lente in de lucht is een verandering van make-up look zeker nodig. Vrolijke neon- en pastelkleuren zijn weer terug van weggeweest, wat betekent dat de kleurrijke oogschaduwpaletten aankomende lente volop gebruikt mogen worden.

Dé make-uptrend die je aankomend lenteseizoen wilt dragen is paarse oogschaduw.

Paarse oogschaduw

Geef je make-up look een twist met een wat gewaagder en vrolijkere kleur als paars. Een opvallende kleur oogschaduw doet namelijk een stuk meer dan je denkt. Zo was het tijdens de Grammy Awards 2021 ook een kleur die we onder andere bij Dua Lipa voorbij zagen komen. Ze verscheen op de rode loper in een beglitterde butterfly dress en een paarse oogschaduw look.

En ze was niet de enige. Ook singer-songwriter H.E.R. arriveerde tijdens de Grammy Awards met een paarse holographic make-up look. Ze maakte hiermee haar paarse outfit compleet. We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij kunnen geen genoeg krijgen van deze kleur.

Zo creëer je de paarse make-up look

Een look met paarse oogschaduw ziet er niet alleen enorm leuk en vrolijk uit, het laat je ogen ook nog meer spreken en past bij elke huidskleur.

Om de perfecte 80’s inspired paarse make-up look te creëeren en te voorkomen dat het lijkt alsof iemand je een blauw oog heeft geslagen, heb je wel een bepaalde tactiek nodig. Het is het mooist om je oogschaduw met drie verschillende kleuren paars aan te brengen, zodat de look wat meer diepgang krijgt. We leggen je stap voor stap uit hoe je de prachtige paarse oogschaduw look creëert.

1. Begin met een wing van paarse oogschaduw

Om meer diepgang in je look te creëeren is het het mooist om te beginnen met een wing van paarse oogschaduw. In principe maakt het niet uit wat voor tint paars dit is, maar over het algemeen valt een donkere tint paars het mooist. Ga hier vervolgens overheen met een dunne oogschaduwborstel en blend de oogschaduw als het ware omhoog, zodat de wing wat vervaagt.

Ga je liever voor een wat lichtere look? Dan is lichtpaarse oogschaduw ook een kleurtje die je in huis wilt hebben. Creëer een lichtere look door op de bovenste waterlijn te beginnen met een lichte kleur paars of roze. Blend dit omhoog, zodat de oogschaduw wat meer verspreid wordt over de oogleden.

2. Voeg een mediumkleur toe

Vervolgens is het tijd om de mediumkleur paars te gebruiken die je hebt gekozen. Hiermee ga je met een oogschaduwborstel lichtjes over je ooglid, om de kleur paars nog meer aan te zetten. Blend deze kleur ook omhoog, tot ongeveer boven de arcadeboog zoals je ziet bij Dua Lipa.

3. Maak het af met glitter

Wanneer er al glitter is toegevoegd aan de oogschaduw die je gebruikt, is extra toevoegen niet nodig. Indien je graag een holographic make-up look wilt creëeren, is het toevoegen van glitter of een gloss over de paarse oogschaduw een echte must. Probeer er mee te experimenten en te spelen.

Shop hier de fijnste paarse oogschaduw: