Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Gezondheid 1 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Er bestaat zoiets als schaamhaartrends en dit zijn ze voor dit jaar

Schaamhaartrends. Het bestaat. Niet gek ook, iedereen heeft schaamhaar en doet ermee wat zij wil. Wat je ermee doet, mag je namelijk sinds de jaren 80 – thankfully – helemaal zelf beslissen. Lang, kort, kaal of gevlochten: de keuze is reuze en om die reden zien we regelmatig schaamhaartrends ontstaan. Weten wat dit jaar in is daar beneden? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

Dit zijn de populairste ehhh.. modellen.

Schaamhaartrends 2021

Helemaal kaal (door middel van een waxbeurt of scheersessie) of het laten uitgroeien: met schaamhaar kan je letterlijk alle kanten op. De een vindt een kale poes fijn, de ander wil het gedoe (want dat is het, mijn god) niet hebben en laat het groeien. Wat je ook kiest, het is natuurlijk helemaal oké.

Omdat er zoveel “keuze” is, ontstaan er heuse schaamhaartrends. En da’s niks nieuws. In de achttiende eeuw begon het al, toen was schaamhaar juist in de mode. Het was een teken van gezondheid en er wedden zelfs pruiken van gemaakt. Toch lijkt ontharen ook steeds meer the way to go. Het resultaat? Nieuwe schaamhaartrends! Dit gaan we dit jaar zien.

1. Three-day stubble

Als je mannen in huis rond hebt lopen, ken je de three-day stubble misschien wel. Een baardje/stoppels van zo’n drie dagen. Dat kan natuurlijk ook met schaamhaar. Eigenlijk werkt deze trend heel simpel: je laat de natuur zijn gang gaan. Deze coupe – zo kunnen we het wel noemen – is niet per se netjes bijgehouden. Who cares?

2. Brazilian wax

De populairste schaamhaartrend is al jaren de Brazilian wax. Glad, zonder haar is de key. Helemaal glad – van voor tot achter – heet de Sfinx of Hollywood wax. Als je nog een beetje haar laat staan op het middel van de venusheuvel, is het een Brazilian wax. Check trouwens déze tips voor hoe je het beste je schaamhaar scheert.

3. De landingsbaan

Een andere schaamhaartrend die al jaren meegaat, is de landingsbaan. Dat ziet er precies zo uit zoals je denkt dat het eruitziet: een brede of smalle streep middel op de venusheuvel. De rest is glad. Minimalistisch it is.

4. Half om half

Moeite doen? Neh, jou niet bellen. De casual look is daarom echt een schaamhaartrend voor jou. Geen stekeltjes of volle bos, niet kaal en al helemaal geen figuurtjes: gewoon wat haartjes hier en kale plekjes daar. Een fijn scheermesje en schaartje is alles wat je nodig hebt.

5. De driehoek

Jij haalt weg wat zichtbaar is aka alles wat buiten je string hangt. Een beetje bijknippen en scheren of waxen wat bloot zou liggen als je lingerie draagt. Je zal zien dat er een soort driehoekje van haar overblijft.

Psst, vaak last van ingegroeide haartjes als je down under aan het snoeien bent geweest? Met déze tips kom je zo van die irritante haartjes af!