Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 26 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Voor eens en altijd: zó scheer je je schaamhaar het best

Schaamhaar zit er en wellicht zelfs met een reden, maar is vooral irritant om te verwijderen. En dan kan je er natuurlijk voor kiezen om het zijn gang te laten gaan, maar als je liever met een kale poes door het leven gaat, blijft dat probleem bestaan. En dan komen we op de volgende vraag: hoe scheer je je schaamhaar het best?

Wij zochten het voor je uit.

First: waarom hebben we schaamhaar?

Eigenlijk is het niet helemaal duidelijk waarom we schaamhaar hebben.  Het is onderdeel van de menselijke ontwikkeling – het begint rond je puberteit wanneer je ook oksel-, gezichts- en beenhaar krijgt en het zou er kunnen zitten om je vajayjay bescherming te bieden.

Maar los van het feit dat het onderdeel is van de menselijke ontwikkeling, wil dat nog niet zeggen dat je verplicht bent om het te laten zitten. En jij leest dit artikel natuurlijk omdat je op het punt bent om je schaamhaar kort te wieken. Zó scheer je je schaamhaar het best:

1. Trim eerst

Als je haar down under erg lang is, kan je het beste eerst met de schaar aan de slag voordat je gaat scheren. Scheren zal dan een stuk makkelijker gaan.

2. Gebruik een speciaal mesje

Gebruik een apart scheermesje voor je schaamstreek en voor andere lichaamsdelen. Als je dat niet wil doen, kan je het beste een bepaalde volgorde aanhouden en dus je schaamhaar als eerste aanpakken.

3. Gebruik altijd een scherp mesje

Het scheermesje dat je gebruikt voor daar beneden, moet zo scherp mogelijk zijn. Met scherpe scheermesjes krijg je een glad resultaat, zonder dat je heel erg op je huid moet drukken.

Veel scheermesjes hebben een indicatorstrip die aangeeft wanneer het mesje bot wordt, maar vaak moet je je scheermesje veel eerder vervangen. Let erop of het mesje aan je haren trekt, in plaats van geleidelijk scheert.

4. Scheer nooit droog

Zorg ervoor dat het gebied schoon is en je je huid voorbereid voor je aan de slag gaat met een scheermesje. Gebruik vervolgens warm water als je je schaamhaar gaat scheren, dat zorgt voor een glad oppervlak. En da’s wat we willen.

5. Wees voorzichtig

Hoewel het verleidelijk is om een paar keer over hetzelfde stukje heen te gaan tot het ultraglad is, is dat niet goed voor je huid. Scheer in de goede richting en wees voorzichtig.

Vaak last van ingegroeide haartjes nadat je je schaamhaar hebt geschoren? Zó voorkom je dat in vervolg.