Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 1 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Egg-stra leuke Pasen: 5 online spelletjes om met de meiden op afstand te doen

Net zoals de rest van alle leuke gebeurtenissen (sad), ziet Pasen er dit jaar anders uit dan normaal. Toch blijft het een moment waarop we een extra fijne tijd met de mensen om ons heen kunnen beleven. En zeg nou zelf, dankzij Zoom en FaceTime wordt samenzijn met de meiden deze Pasen toch ook weer een eitje?

Plan maar vast een moment, want deze online spelletjes – die je samen met de meiden op afstand kan spelen terwijl je geniet van lekkere drankjes – wil je doen.

Online spelletjes voor Pasen

Eerder schreven we al over onze favoriete online spelletjes om met je vrienden of familie te spelen, maar Pasen vraagt om een andere vibe. Met een beetje creativiteit kom je al een heel eind. Begin de dag met een lekker paasontbijt en daarna kan de fun beginnen.

Hebben jij en je bestie al jaren de traditie op paaseitjes te zoeken? Got you. Vind je knutselen of koken juist leuk? Daar hebben we ook iets op gevonden. Als je op zoek bent naar wat inspiratie, vind je hier onder genoeg ideeën.

1. Een paasbingo

Een bingo doet het altijd goed, óók als online spelletje. Tijdens Pasen kan je op verschillende manieren een bingo opzetten. Ga bijvoorbeeld samen een film kijken waar paaseieren in voorkomen, of maak een bingokaart met allerlei uitspraken rondom Pasen die vaak worden gedaan als jullie met elkaar zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos.

2. Pictionary

Grote kans dat je het spelletje Pictionary wel kent. Dat kan je natuurlijk ook omtoveren naar een online spelletje met eieren! Want wat doen we met Pasen? Juist, eieren verven. Pictionary met, of eigenlijk op eieren werkt heel simpel. Pak een wit krijt om verschillende afbeeldingen op eieren te tekenen. Dompel ze vervolgens onder in gekleurd verf, en de afbeeldingen zullen zichtbaar worden. Nu is het aan de meiden om te raden wat je nou eigenlijk hebt getekend.

3. Eieren zoeken

Een andere populaire paastraditie is die van paaseitjes zoeken. Hoewel je er misschien niet zo snel aan denkt, kan je dat ook heel makkelijk via Zoom of FaceTime doen. Je hoeft alleen maar je camera uit te zetten zodra je de eitjes (wel in het kader waarin je je ziet) verstopt. Eenmaal verstopt doe je de camera weer aan en kan het zoeken beginnen. Hoe leuk?

4. Dress code

Een ander leuk online spel om met de meiden te doen tijdens Pasen is dit modespel. Iemand kiest om de beurt een pastelkleur (want Pasen) en vervolgens moet iedereen een outfit – geïnspireerd op die kleur – samenstellen en aantrekken. Degene die de kleur heeft gekozen, kiest de beste outfit.

5. Limoncello mouse maken

Als je het over Pasen hebt, heb je het over eten. Hoe leuk is het om samen met de meiden (op afstand) iets te maken? Misschien valt het niet helemaal onder de noemer online spelletjes, maar leuk is het wel. Ieder in de eigen keuken, maar allemaal hetzelfde. Onze tip: limoncello mousse. Perfect voor als je van limconello en toetjes houdt. Hier vind je het recept:

Yumm: dit recept voor Limoncello mousse is perfect voor een zonnige zomer avond