Iris Hoekstra
Iris Hoekstra Love & Seks 30 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

Gebruik deze Snapchat-tricks en jouw crush is hooked in no time

Tientallen succesverhalen in je omgeving verklaren dat flirten via social media hot and happening is. Al is het online versieren van je crush niet altijd even simpel. Toch kan het. Neem Snapchat: binnen een paar seconden kan jouw droomman als een blok voor je vallen. Deze elf tricks vertellen je hoe.

1. Don’t over-snap him

Hoe graag je je crush ook op de hoogte houdt van alles wat je doet, houd je in. Wij begrijpen heel goed dat je alvast zoveel mogelijk van je leven met hem wilt delen, maar je wilt echt niet zijn volgende stalker zijn. Obsessief snappen is een no-go.

2. Stuur hem snaps die je niet in je verhaal zet

Door hem af en toe snaps te sturen die niet iedereen ziet, laat je hem weten dat hij speciaal is. Waarschijnlijk dat hij jou hierdoor ook steeds vaker snaps zal sturen. En dat is wat we willen. Toon interesse en deel leuke momenten met hem.

3. Laat hem zien wat je leuk vindt

Niemand zit te wachten op geen-zin-snaps of foto’s van een chagrijnig gezicht. Be happy en laat hem zien wat je leuk vindt. Maak een gekke foto of video van jou en je vriendinnen, dagjes uit of je kookkunsten. Onthoud: positive vibes only. Op deze manier vindt hij je een stuk aantrekkelijker.

4. Don’t be shy: wees model voor je eigen snaps

Waarom zou hij interesse tonen als hij geen gezicht heeft bij de snapper? Het is belangrijk dat je een balans zoekt tussen selfies en andere foto’s. Varieer tussen flirty close-up’s, foto’s van veraf en de beroemde mirrorselfies. Tip: ga bij een raam staan. Natuurlijk licht laat je er fabulous uit zien.

5. Flirty of sexy?

Er is een duidelijk verschil tussen flirty en sexy selfies. Stuur vooral geen foto’s die de verkeerde indruk geven. Het laatste wat je wilt, is dat hij denkt dat je voor enkel een gezellige avond te strikken bent. Do we need to say more?

6. Je mannelijke BFF

Voorkom dat je droomman de indruk krijgt dat je al bezet bent. Die ene vriend is dan misschien je best-friend-forever, het doel is om hem lekker in de friendzone te houden. Toch?

7. Neem het niet té serieus

Maak grappige foto’s of video’s, gebruik een filter of laat je inner snap-Picasso zien. Hoe dan ook: zorg ervoor dat hij een lach op zijn gezicht krijgt bij het zien van jouw snap. Een saaie trien wil niemand zijn.

8. Hallo update: begin met chatten

Yes. De mogelijkheid bestond altijd al om een gesprek te beginnen via Snapchat, maar er is meer: stuur afbeeldingen, smileys of bel hem. Dit laatste is misschien meer geschikt voor als je hem beter kent, maar een leuke foto of smiley kan zeker geen kwaad.

9. Mind your own business maar toon interesse

Naast het sturen van snaps kun je natuurlijk ook reageren op die van hem. Stuur hem bijvoorbeeld een filmtip wanneer hij niks te doen heeft of wens hem succes met een belangrijk tentamen. Quick reminder: don’t overdo it. Stalker alert..

10. Voor de crea bea: maak geen eindeloze Snap-stories

Natuurlijk is het leuk om de toffe momenten van je dag in ‘Mijn verhaal’ te zetten, maar niemand geniet van een snapstory van 3 minuten. Je wilt niet de indruk achterlaten dat je niks anders doet dan op je mobiel zitten. Boring.

11. Most important: wees jezelf

Dit is waarschijnlijk het allerbelangrijkste. Soort zoekt soort en je trekt automatisch mensen aan die bij je passen. Kan je crush niet lachen om die grappige snap? Misschien is hij dan toch niet jouw droom man. Just be you and have fun.

LEES OOK: Onderzoek: Snapchat maakt ons veel gelukkiger dan alle andere social media kanalen