Audrey Garot
Audrey Garot Life 7 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Geen zin om te drinken dit weekend? Deze activiteiten zijn net zo leuk

Het is natuurlijk heel leuk en gezellig om elk weekend met je vrienden een wijntje (of 5) te drinken op het terras, maar het is ook een beetje standaard. En daarbij komt ook nog die vreselijke kater, waardoor jij weer het hele weekend plat op de bank ligt. Soms is het ook fijn om een andere activiteit te doen dan drinken en dat kan net zo leuk zijn, of misschien nog wel leuker.

Maak je klaar voor een weekend zónder alcohol!

Activiteiten zonder alcohol

Er zijn genoeg dingen die jij kunt doen in het weekend zonder alcohol. Deze vrijdagavond ga jij het helemaal anders doen! Je hoeft natuurlijk niet meteen op de bank te zitten met een bak chips, maar deze activiteiten zorgen ervoor dat je alsnog een leuke tijd hebt.

1. Organiseer een sleepover

Je bent nooit te oud voor een sleepover met je besties. Doe je hakken uit en trek je meest comfy outfit aan. Zet een goede film op, haal allemaal lekker eten en drinken in huis en sluit die karaoke-machine aan. Op deze manier geef jij een stuk minder uit en heb je wel de avond van je leven.

2. Maak een kampvuur

Een kampvuur is altijd een goed idee! Daarnaast maakt het ook niet uit wat voor’n weer het is, (oké, misschien is het niet heel handig als het keihard regent buiten) maar daarbuiten is deze activiteit perfect! Deel jullie spannendste verhalen met elkaar en luister naar muziek die jullie leuk vinden. Vergeet ook zeker niet om de marshmallows mee te nemen om het compleet te maken!

3. Kook voor je vrienden/familie

Je gaat graag uiteten met je vrienden en familie, maar wat is er leuker dan voor hen koken? Nodig ze bij jou uit en maak een heerlijke maaltijd voor ze klaar. Het is ook heel erg leuk om samen te koken en zo kan iedereen een deel doen. Verdeel het voorgerecht, hoofdgerecht, desert, bijgerechten en drankjes en zo kan iedereen bijdragen aan het etentje.

4. Ga naar het winkelcentrum

Je hebt de hele week achter je laptop gezeten en bent wel toe aan wat ontspanning. En hoe kan dat nou beter dan met een shopsessie? Roep je vriendinnen bij elkaar en ga naar dat nieuwe winkelcentrum of kies juist voor de kleinere boutiques bij jou in de buurt.

5. Bowlen

Bowlen is een activiteit die we vooral vroeger veel deden, maar nu we volwassen zijn, doen we dit eigenlijk niet meer. Toch is het wel een hele leuke activiteit om te doen met je vrienden. Trek die charmante (kuch) schoenen aan en probeer iedereen te verslaan. Wie weet ga jij dan wel met de winst naar huis en kan je daarna heerlijk je weekend beginnen!

6. Slapen

Je hebt een zware werkweek achter de rug en dan is het soms ook fijn om een keer vroeg je bed in te duiken. Het is misschien niet zo heeel spannend, maar het is wel lekker. Ook wordt je de volgende dag weer fris en fruitig wakker, hoe chill. Trek je pyjama aan, kijk je favoriete serie en ga daarna lekker vroeg naar bed. Truste!

Dit zijn 5 ideeën voor een eerste date zonder alcohol – want ook dat kan leuk zijn