Audrey Garot
Audrey Garot Life 9 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Kater voorkomen? 5 dingen die je kunt doen voor je gaat slapen

Heb jij dit weekend weer helemaal volgepland met feestjes en borrels? Heel leuk natuurlijk, maar de kans is groot dat je de volgende ochtend wakker wordt met een méga kater. Vooral vervelend natuurlijk als je ook nog andere leuke dingen op de planning hebt staan dit weekend. Maar niet getreurd, wij hebben 5 tips om die kater te voorkomen.

You can thank us later..

Kater voorkomen

Als jij wel van een feestje houdt hier en daar, heb je vast al het één en ander geprobeerd om van je kater af te komen. Vaak is het dan nét te laat en loop je de hele dag rond met enorme hoofdpijn en heb je last van uitdroging. Helaas is er nog geen wondermiddel gevonden om je volledig van je kater af te helpen, maar voortaan kan je onderstaande tips toepassen voor het slapengaan om die kater te voorkomen.

1. Drink een elektrolytendrankje

Elektrolyten kunnen je helpen omdat ze water vasthouden en ze zorgen ervoor dat je minder snel moet plassen, waardoor je dus ook beter én sneller kunt hydrateren. En aangezien uitdroging één van de veelvoorkomende symptonen is van een kater, kan het geen kwaad om een elektrolytendrank te drinken. Deze elektrolytdranken kunnen helpen om je kater te verzachten, maar dit is voor iedereen anders.

2. Neem ibuprofen

Als je echt een nachtje flink hebt doorgehaald, kan het geen kwaad om een ibuprofen te nemen. Ibuprofen kan ervoor zorgen dat je hoofdpijn wordt verlicht of zelfs helemaal weggaat. Zorg er wel voor dat je niet na elke avond uit ibuprofen neemt en neem ook geen pijnstillers met paracetamol, dit is namelijk gevaarlijk om te mengen met alcohol.

3. Neem multivitaminen

Het drinken van alcohol kan de voorraad van je lichaam aan micronutriënten, zoals zink, B12 en folaat uitputten. Het nemen van multivitaminen kan hierbij helpen. Sommige mensen geloven er namelijk echt in dat het nemen van multivitaminen voor het slapengaan een manier is om je lichaam te herstellen en om die kater te voorkomen. Toch is er geen sterk bewijs dat dit ook daadwerkelijk helpt, maar proberen kan natuurijk altijd.

4. Drink genoeg water

We weten allemaal dat het heel belangrijk is om genoeg water te drinken na een avondje uit, maar let op dat je niet te veel drinkt. Als je dit wel doet, kan het zijn dat je de hele nacht op de wc doorbrengt en dat is natuurlijk niet wat je wil. Drink voordat je naar bed gaat twee glazen water en zet een glas water naast je bed, zodat je ook ‘s ochtends iets hebt om je te hydrateren. Het is nóg beter om tijdens het drinken van alcohol af en toe een glas water te drinken, om de kater nog meer te verminderen.

5. Eet goed

Ook eten is super belangrijk op zo’n avond. Eet het liefst iets voor het drinken, tijdens het drinken en net na het drinken. Hierdoor wordt de de snelheid van de alcoholabsorptie vertraagd. Denk ook aan wat je eet na het stappen. We weten allemaal dat een pizza of een vet broodje het lekkerst is na een avond uit, maar toch is dit niet zo verstandig. Je kan beter iets kleins eten wat licht verteerbaar is.

Ben je nét te laat voor deze tips en heb je al last van een kater? Probeer dan deze tips om er van je kater af te komen.

Deze 4 dingen zorgen ervoor dat je wakker wordt met een nog veel extremere kater