Audrey Garot
Audrey Garot Beauty en Style 9 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Gua Sha: wat is het en hoe gebruik je deze wondersteen?

We weten allemaal dat het verzorgen van je huid heel erg belangrijk is en elke keer ontdekken we weer iets nieuws om je skincare-routine tot een hoger niveau te tillen. Zo ook de Gua Sha steen, deze kom je veel tegen op TikTok of in de winkels, maar vaak is het nog onduidelijk waar deze nou ook daadwerkelijk goed voor is en dat gaan wij jou vertellen.

Maak kennis met de wondersteen!

Wat is Gua Sha

Gua Sha is een traditionele, Chinese genezingsmethode. Hierbij moet je de Gua Sha steen over je gezicht masseren om je bloedsomloop te verbeteren en de lymfedrainage te stimuleren. Het resultaat is een liftend effect van je gezicht én je onzuiverheden worden verminderd. Ook helpt het de collageenproductie te stimuleren, dit vermindert de fijne lijntjes en de elasticiteit van de huid wordt verhoogt. De stenen worden voornamelijk voor het gezicht gebruikt, maar je kan ze ook voor je lichaam gebruiken. De Gua Sha steen is ook een goede vorm van self-care voor een ultiem rustmomentje. Het is bijvoorbeeld ideaal om te gebruiken na een lange werkdag.

Verschillende Gua Sha stenen

De Gua Sha steen wordt bijvoorbeeld gemaakt van jade of rozenkwarts. Het grote verschil tussen de twee zit voornamelijk in de kleur. De jade-steen is groen van kleur en de rozenkwarts is lichtroze. Ook zit er verschil in de hardheid van de stenen. Zo is de rozenkwarts steen gemaakt van wat harder kristal. Om deze reden is de rozenkwarts steen ook vaak wat duurder.

@mountlai

#stitch with @harperkaminski you can shop our gua sha tools at the link in our bio! Proudly female AAPI owned 💕 #guasha #guashatool #guashatutorial

♬ original sound – Mount Lai

Hoe gebruik je de steen

Het is belangrijk dat je de steen goed gebruikt om ook echt de voordelen te gaan zien. Breng een olie, serum of crème aan op je gezicht, zodat de Gua Sha makkelijk over je huid glijdt. Gebruik de v-vormige kant van de steen voor je kaaklijn en masseer vanaf je kin naar je oren toe. Met de lange kant kan je de jukbeenderen masseren, doe dit vanaf je neus richting je oor. Als laatste kan je nog de lange, rechte kant gebruiken om je voorhoofd te masseren. Het is even puzzelen hoe het werkt, maar als je er eenmaal uit bent is het echt ge-wel-dig! Ze noemen het niet voor niets een wondersteen 😉

En ga jij de Gua Sha steen aan je skincare-routine toevoegen? Vergeet dan niet deze do’s & dont’s te checken.

Ken je de hartvormige stenen voor je huid? Dit zijn de voordelen van Gua Sha Facials