Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 8 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

4x do’s en dont’s als je aan de slag gaat met Gua Sha

Waarschijnlijk ken je de hartvormige stenen voor je huid wel. Gua Sha wordt al eeuwen gebruikt in de skincare. En niet zonder reden, het heeft heel veel voordelen voor je huid. Als je het goed gebruikt, natuurlijk. Daarom hebben wij voor jou 4 do’s en dont’s verzameld als je aan de slag gaat met Gua Sha.

Klaar om aan de slag te gaan met deze wondersteen?

Aan de slag met Gua Sha

De Gua Sha is een traditioneel Chinees medicijn voor de huid. Deze techniek werd oorspronkelijk gebruikt om spierspanningen in de nek en schouders te doen verdwijnen. Vandaag de dag wordt de steen veel gebruikt in het gezicht, omdat het de bloedstroom stimuleert. En dat heeft weer allerlei voordelen.

Het vermindert roodheid, stimuleert de collageenproductie en zorgt voor natuurlijke contouring van je gezicht (hallo, strakke kaaklijn). Klinkt ideaal én makkelijk, toch bestaan er ook wat do’s en dont’s waar je je beter aan kan houden. Dit zijn ze.

Dont’s

Allereerst vertellen we je graag wat je niet moet doen als je aan de slag gaat met Gua Sha. Betrap je jezelf erop dat je een van de volgende dont’s wél doet? Stop er dan mee en kijk vervolgens naar wat je wel mag/moet doen bij de do’s. Zo weet je tenminste dat je er optimaal gebruik van maakt. Wel zo fijn.

1. Kom niet te dicht bij je ogen

Houd als richtlijn aan dat je de Gua Sha alleen gebruikt bij de delen waar het bot rondom je oog loopt (je zou je jukbeenderen aan kunnen houden).

2. Trek niet aan je huid, maar “druk” als het ware

Als je aan de slag gaat met Gua Sha hoor je een lichte stretch te voelen, trek dus niet (te hard) aan je huid.

3. Vergeet je nek niet mee te nemen

Alles wat er gebeurt in je gezicht, heeft te maken met what’s happening in je nek en schouders. Denk daar maar eens over na. Vergeet je nek dus nooit mee te nemen als je met de steen gaat masseren.

4. Deel de steen niet

Het is misschien verleidelijk om de steen van je broer/zus of bestie te gebruiken, maar doe dat liever niet. Je raadt het misschien wel, maar het is een bron van bacteriën.

5. Houd de Gua Sha niet in een 90-graden hoek

Om het meeste uit je steen te halen, kan je de steen het beste in een hoek van 15 graden houden. Als je de Gua Sha plat tegen je huid houdt, zorgt het voor een goede steen-op-huid contact.

Do’s

Gelukkig is een Gua Sha gebruiken niet heel ingewikkeld. Onthoud deze do’s en je haalt het maximale uit de steen.

1. Berg de Gua Sha veilig op

Edelstenen zijn heel kwetsbaar, berg je Gua Sha dus goed op. Een etui of zakje zou al voldoende moeten zijn. Check ook altijd even voor gebruik of er geen barsten of scheuren in zitten.

2. Reinig je gezicht voor en na elke sessie

Een goede hygiëne is key.

3. Hydrateer voor en na elke sessie

Naast reiniging, is hydratatie ook heel belangrijk. Dat heeft alles te maken met al het werk wat een Gua Sha veroorzaakt. Door voldoende water te drinken worden alle gif- en afvalstoffen adequaat “verwijderd”.

4. Breng altijd olie op je huid aan

Het is belangrijk dat je gemakkelijk met de Gua Sha over je huid kan glijden. Nog een tip: zorg voor een zachte ondergrond, voor het geval je de steen laat vallen.