Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 10 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Eindelijk: zó kom jij van die gescheurde mondhoeken af

Het koude winterweer brengt heel wat narigheid met zich mee. Zo ook die oh zo fijne gescheurde mondhoeken waar we maar niet van afkomen. Ze zijn niet alleen oncharmant, maar ook nog eens erg pijnlijk. Hoe voorkom je en los je dit probleem op?

Wij vertellen het je.

Oorzaken

De meest voorkomende oorzaak van gescheurde mondhoeken is ophoping van speeksel in de mondhoeken. In speeksel zitten namelijk veel bacteriën en voedselresten. Verder kan het liggen aan een allergie voor bijvoorbeeld tandpasta of lipstick. Probeer dus tijdelijk een ander product om te kijken of dit het probleem oplost. Het ontstaan van gescheurde mondhoeken begint bij droge lippen en droge mondhoeken. Wil je zo’n scheurtje voorkomen? Smeer je lippen dan goed in met een lippenbalsem en lik niet aan je lippen of mondhoeken, hoe moeilijk dat af en toe ook is als je mond droog aanvoelt.

Oplossingen

Heb je die gescheurde mondhoeken dan toch niet kunnen voorkomen? Dan hebben wij hier een aantal oplossingen die je kan proberen om er zo snel mogelijk vanaf te komen.

1. Niet likken en aanraken

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar je moet niet aan je lippen en mondhoeken likken. Dit zorgt alleen maar voor meer uitdroging en dus ook dat je langer met gescheurde mondhoeken rondloopt. Ook moet je niet aan je mondhoeken gaan zitten pulken, dit zorgt er namelijk voor dat de wond niet geneest.

2. Smeer zinkolie

Zinkolie beschermt en droogt de huid. Dit kan dus de ontsteking van je kapotte mondhoeken tegengaan. De zinkolie is heel wit en daarom raden we je niet aan om het op te doen als je naar buiten gaat.

3. Gebit schoonmaken

Iedereen slaat stiekem wel eens een poetsbeurt over, maar om gescheurde mondhoeken te voorkomen en op te lossen is dit niet verstandig. Om schimmels en bacteriën tegen te gaan moet je je gebit namelijk goed schoonhouden. Dus óók na een avondje uit.

Werkt dit allemaal niet? Dan raden we je aan om toch even naar de huisarts te gaan.

Beautify tipt: dé 10 beste lipbalsems als je last hebt van droge lippen