Emma Toussain
Emma Toussain Reality 10 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Gedupeerde moeder in Steenrijk, Straatarm verrast met enorm cadeau

Gisteravond was er weer een aflevering te zien van het programma ‘Steenrijk, Straatarm’. Elke week ruilen twee gezinnen een week van leven en deze week was het de beurt aan de rijke Henk Jan en Linda uit Spanje en het gezin van Noëmi uit Heerhugowaard. Naomi en haar vier meiden moeten rondkomen met zo’n 80 euro per week, terwijl Henk Jan en Linda een ruim budget hebben van 1800 euro. Een enorm verschil dus.

Steenrijk, Straatarm

Noëmi is gedupeerde van de verschrikkelijke toeslagenaffaire en dit is dan ook één van de grootste redenen dat ze zo’n laag weekbudget hebben. De rijke Henk Jan en Linda wonen in Marbella en hebben een grote villa met twee zwembaden en veel kamers.

Het gezin uit Heerhugowaard kan het bijna niet geloven. Een villa?! Zo’n groot budget?! De geldzorgen in het normale leven brengen veel narigheid met zich mee en dat zorgt er uiteindelijk ook voor dat Noëmi en haar partner uit elkaar gaan. Ze staat er dus nu alleen voor.. iets wat Henk Jan en Linda erg raakt. Ook schrikken ze van het feit dat de keuken in Heerhugowaard niet compleet is en dat er geen stromend water beschikbaar is. Noëmi en haar meiden doen de afwas daarom in de badkamer. Henk Jan en Linda zijn eruit: dit kan zo niet langer.

Ze besluiten dan ook om het gezin aan het einde van de aflevering een keuken cadeau te doen. Noëmi kon haar ogen niet geloven: “Dit had ik niet verwacht”, zegt ze geëmotioneerd “Wat een prachtmensen zeg, ze hebben zoveel stress van me afgenomen”, snikt Noëmi.

Veel positieve reacties op Twitter

Op Twitter regent het lovende reacties. De ‘rijke’ kant doet wel vaker iets liefs voor het andere gezin, maar dit is wel een heel groot gebaar. “Wat een ontzettend lieve en warme actie dat ze een nieuwe keuken voor het gezin kopen.” Een ander schrijft weer: “Hou op, ik zit te janken.”

Bekijk de nieuwste aflevering van ‘Steenrijk, Straatarm’ hier.

Déze Love Islander zag je gisteren in Steenrijk, Straatarm en Twitter ging los