Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 2 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Aha! Dit is dus waar die sterke geur na de seks vandaan komt

Iedereen heeft de uitspraak ‘het ruikt hier naar seks’ weleens gehoord of gebruikt. En dit kan dus oprecht echt zo zijn, want na de seks komt er een bepaalde sterke geur vrij. Waar komt die geur vandaan? En is het een goed of slecht teken? Wij leggen het je uit.

En nee, jullie kunnen er niks aan doen.

Hier komt die sterke geur na de seks vandaan

Je kent het wel, je bent super verliefd en zit in de honeymoon-fase met je lover, dus jullie hebben seks zo vaak het kan. Maar na een paar keer seks te hebben gehad, ruikt het allemaal niet meer zo fris daar beneden.

Geen zorgen, dit heeft niks te maken met jouw vagina of haar gezondheid en het is heel normaal om dit te hebben. Wij leggen je uit waarom.

Chemische reactie

Een vagina en haar afscheiding heeft een lage PH-waarde, terwijl sperma juist een hoge PH-waarde heeft. Als jullie dus seks hebben, en hij laat zijn sperma bij jou achter, zorgt dit voor een soort chemische reactie die een sterke geur veroorzaakt.

Ook als jullie een condoom gebruiken, kan er een sterke geur ontstaan. Dit komt dan door het rubber van de condoom in combinatie met zweet en de lage PH-waarde van jouw vagina.

Visachtig

Je hoeft je geen zorgen te maken om een sterke geur na de seks, zolang je vagina niet visachtig gaat ruiken of echt gaat stinken. Dit kan namelijk betekenen dat de bacteriën in je vagina niet op orde zijn door bijvoorbeeld een schimmelinfectie. Valt dit je op? Ga dan altijd even langs de huisarts.

Denk maar zo, die geur na de seks is dus alleen maar handig. Zo kun je namelijk heel snel checken of je vajayjay nog prima in orde is, door even je neus onder de dekens te steken. 😉

Lees ook: Een depressieve vagina? Ja het bestaat echt, en dit is het