Demi Rutten
Demi Rutten Beauty en Style 23 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Gezond haar door Olaplex: wat is het precies?

Gebruik je veel hitte op je haar of verf je het vaak? Dan heb je vast weleens van het wondermiddel Olaplex gehoord. Vooral de blondines onder ons gebruiken dit product volop. Maar wat is het precies en waarom is het zo’n wondermiddel? Wij leggen het je uit.

Hallo mooie, gezonde lokken!

Wat is Olaplex precies?

Gezond en glanzend haar is de droom van elke vrouw. Helaas is verven en stijlen dan niet het beste om te doen. Is jouw haar broos geworden en breekt het af? Dan heb je vast weleens de tip gekregen om Olaplex te gebruiken. Maar wat is het precies?

Olaplex is een behandeling die je deels bij de kapper laat doen, en deels zelf doet. Door chemische behandelingen als het haar verven en veelvuldig gebruik van hete stijlingtools kunnen de verbindingen in je haar breken. Dit maakt je haar broos en pluizig.

Het middel Olaplex zorgt ervoor dat die gebroken zwavelverbindingen in je haar weer aan elkaar gehecht worden. Zo word je haar dus weer super sterk en glanzend. Ook zorgt Olaplex ervoor dat je geverfde kleur langer mooi blijft.

8 stappen

Een volledige Olaplex-behandeling bestaat uit 8 stappen. De eerste 2 stappen doorloop je bij de kapper, die zal de middelen aanbrengen en zorgen dat het je haar goed herstelt. Stap 3 tot en met 8 kun je thuis uitvoeren.

Olaplex nummer 3 is de hair protector en die gebruik je 1 keer per week thuis. Hiermee zorg je ervoor dat het resultaat van de kappersbehandeling blijft werken. Nummer 4 en 5 zijn de verzorgende shampoo en conditioner. Deze herstellen je haar extra.

Nummer 6 is de leave-in conditioner. Deze houd je haar glad en pluisvrij voor 72 uur en beschermt het tegen hitte. Er is ook nog een Olaplex nummer 7, dat is een bonding olie die je haar beschermt tegen pluis, hitte en UV-straling. En Olaplex nummer 8 is een deep conditioning treatment die je haar herstelt in 10 minuten tijd.

Heb jij dit nodig denk je? Zoek dan naar een salon bij jou in de buurt die Olaplex behandelingen geeft.

De overige Olaplex-producten kun je bestellen bij onder andere John Beerens, maar let wel op: de producten zijn redelijk prijzig. Je krijgt er gelukkig wel supermooi en gezond haar voor terug. 😉

Lees ook: Is droogshampoo je beste vriend? Grote kans dat je het verkeerd gebruikt