Demi Rutten
Demi Rutten Life 23 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Tijd om te bingen! De nieuwe Netflix serie Shadow And Bone is vanaf vandaag te zien

Hou je van fantasie en Harry Potter-achtige verhalen? Dan hebben we goed nieuws voor je. De serie Shadow And Bone staat namelijk vanaf vandaag op Netflix, en je wil hem meteen bingen.

Had jij de boeken al gelezen?

Shadow And Bone nu te zien op Netflix

Het verhaal van de fantasie-serie Shadow And Bone hebben we te danken aan de boeken van schrijfster Leigh Bardugo. De Shadow And Bone-trilogie en gehele Grisha-wereld is immens populair onder jongeren over de hele wereld, en nu kunnen we sinds vandaag dus ook genieten van de serie op Netflix.

Alina

De serie Shadow And Bone gaat over Alina Starkov, een kaartenmaker die woont in een wereld vol oorlog. De verschillende koninkrijken in die wereld zijn van elkaar gescheiden door ‘the fold’, een zwart rookgordijn dat niet veilig is om doorheen te gaan. Er zitten namelijk gevaarlijke monsters in.

Helaas is er doorheen gaan wel de enige optie. Alina komt er op die manier achter dat zij bezit over speciale krachten, als een Grisha, en wordt zo heel gewild voor de vijand.

Eerste seizoen

Het gehele eerste seizoen staat nu op Netflix, dat bestaat uit 8 afleveringen van drie kwartier tot een uur. De rol van Alina wordt gespeeld door Jessie Mei Li, en de rol van haar weeshuisvriend Maylen wordt gespeeld door Archie Renault.

Het eerste seizoen is gebaseerd op het eerste boek uit de trilogie met dezelfde naam. Van Shadow And Bone zijn 3 miljoen Engelstalige edities verkocht en het boek is in meer dan 40 talen vertaald. Wow!

Er is nog niks bekend over de verfilming van boek 2 en 3, die Siege And Storm en Ruin And Rising heten. Ook zijn er nog spin-off boekenseries genaamd Six Of Crows en King Of Scars.

We weten niet van jou, maar wij gaan deze serie zeker bingen dit weekend. 😉

Lees ook: True Crime: waarom je de documentaire Why Did You Kill Me? wil zien op Netflix