Demi Rutten
Demi Rutten Life 21 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

True Crime: waarom je de documentaire Why Did You Kill Me? wil zien op Netflix

Eerder schreven we al over de True Crime-documentaires Crime Scene: The Vanishing At The Cecil Hotel en Murder Among The Mormons, en nu staat er weer een pareltje op Netflix. De True Crime-documentaire Why Did You Kill Me? gaat over de moord op Crystal Theobald.

Ga jij kijken?

True Crime-documentaire Why Did You Kill Me?

Liefhebber van True Crime-documentaires? Dan is dit er een die je wil zien. De nieuwe Netflix documentaire Why Did You Kill Me? staat namelijk sinds vorige week op Netflix, en gaat over de moord op Crystal Theobald in 2006. Crystal was 24 jaar toen ze werd vermoord in Riverside, Californië tijdens een schietpartij.

Moeder

Crystal liet twee dochters achter uit haar vorige huwelijk, en ook haar nieuwe vriend Juan werd neergeschoten. Hij overleefde het, zij overleed na 2 dagen in het ziekenhuis aan de schotwond in haar hoofd.

De documentaire focust zich vooral op de rol van Crystals moeder, Belinda, in het onderzoek naar de dader(s). Zo maakte zij onder andere nep Myspace-accounts aan om de dader(s) op te sporen, en was ze van plan de dader(s) zelf in de val te lokken en neer te schieten.

De moeder van Crystal gelooft dat ze een onschuldige omstander was in een schietpartij tussen drugsbendes. Ook het broertje van Belinda is op die manier omgekomen bij een schietpartij op 44-jarige leeftijd.

De documentaire Why Did You Kill Me? is te zien op Netflix en duurt 83 minuten. Geen lange zit dus, maar zeker de moeite waard. 😉

Meer kijkvoer