Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 8 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Lekker frituren met de meiden? Dit is gezondste snack die je bestelt bij de snackbar

Soms is er niets lekkerder dan even een flinke bestelling bij de lokale snackbar te plaatsen. Kaassoufflés, frikandellen, kipnuggets en friet: soms dromen we ervan, maar schrikt het aantal calorieën in deze snacks ons af. Benieuwd welke gefrituurde snack de gezondste keuze is? Wij vertellen het je.

De snackbar en een gezond eetpatroon gaan meestal niet hand in hand, helaas. Toch is de ene snack een stuk ongezonder dan de ander. Wil jij binnenkort lekker frituren met de meiden? Dan kunnen jullie het beste deze snack in de pan gooien.

Deze gefrituurde snack is bevat de minste calorieën

Kleine disclaimer: dat deze snack als beste uit de test komt betekent niet dat het verantwoord is om jezelf hier helemaal mee vol te stoppen, hoe lekker dat ook is.

De minst ongezonde snack uit de frituurpan is de is kroket. Ja, een favoriet van velen komt als beste uit de test met 150 calorieën per stuk. Niet alleen op het gebied van calorieën scoort de kroket het beste, maar ook op andere vlakken. Een kroket bevat veel minder zout dan een frikadel en veel minder foute vetten dan een kaassoufflé.

Toch liever een andere snack? Dit zijn de gefrituurde snacks met de minste calorieën op een rijtje:

  • Kroket (150 kcal)
  • 4 vlammetjes (160 kcal)
  • Frikadel (170 kcal)
  • Kaassoufflé (203 kcal)
  • Bamischijf (230 kcal)

Eet je een frietje met mayo erbij? Tel er dan zo’n 570 calorieën bij op. Zo’n avondje frituren is niet bepaald gezond, maar een frietje en een kroket zijn absoluut geen ramp. Ontneem jezelf het plezier niet, een boterham met kaas bevat immers al 261 calorieën…

Lees ook: Bitterbal of kaastengel? Doe de quiz en ontdek welke partysnack je bent

QuestSlimmer afslanken