Emma Toussain
Emma Toussain Beauty en Style 15 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo verwijder jij glitternagellak binnen 2 minuten – zonder moeite

Het ziet er zo leuk uit.. die glitters op je nagels. Je hebt ze in allerlei kleuren, vormen en maten dus je kan voor elke feestelijke gelegenheid (of gewoon op een maandag, mag natuurlijk ook) uitpakken met een andere variant. Als je bekend bent met glitters weet je dat het over het algemeen een ramp is om te verwijderen. Pff, hoe doe je dat nou?

Wij hebben dé tip!

Glitterdrama

De reden dat de glitter zo lastig te verwijderen is, is omdat het gemaakt is van niet-poreuze materialen. Denk hierbij aan glas, aluminium of mylar. Deze materialen zitten door de nagellak heen, wat betekent dat als je dit op je nagels aanbrengt, dat je eigenlijk ook een extra laag versteviging op je nagel smeert. Hierdoor is het lastig voor de aceton om door te dringen als je je nagellak wil verwijderen.

Dé oplossing om glitternagellak te verwijderen

Het is lastig om te verwijderen, maar niet onmogelijk. Wij hebben dé tip om glitter-nagellak zo snel mogelijk te verwijderen. Wat heb je nodig? Watjes (niet de schijfjes maar de ‘cotton balls‘), aceton en aluminiumfolie.

Pak de watten en scheur ze in 10 kleine stukjes, zodat ze precies op je nagel passen. Doordrenk deze stukjes met nagellak remover met aceton en plaats ze op je nagel. Pak je nagels daarna in met aluminiumfolie zodat de watjes goed op hun plek blijven zitten. Wacht 2 minuten en haal daarna de watjes van je nagels af. Pak een ander watje met nieuwe nagellakremover en veeg over je nagel heen. Wedden dat het nu goed loskomt?

Denk aan de naverzorging

Eigenlijk lijkt deze techniek op die van het verwijderen van gel nagellak. Ben je benieuwd hoe je dat doet? Je leest het hier. Denk ook aan de verzorging na het verwijderen van je nagellak! Gebruik daarom altijd handcreme-of olie en laat dit goed intrekken. Het beste is ook om even te wachten tot je weer nieuwe nagellak aanbrengt, zo hebben je nagels ook even de tijd om bij te komen en te ‘luchten’.

Goed om te weten voor de feestdagen beginnen, zo kunnen we goed uitpakken met alle glitternagellak!