Redactie
Redactie Beauty en Style 22 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Zó verwijder je gel nagellak zonder je nagels te beschadigen

Gel nagellak blijft (vaak) lekker lang zitten, zo heb jij veel plezier van een prachtige manicure. Maar het kan gebeuren dat je nagellak chipt of dat je gewoon een ander kleurtje wilt. In dit artikel vertellen we hoe je gel nagellak kunt verwijderen zonder je nagels te beschadigen.

Gel nagellak verwijderen zonder je nagels te beschadigen

Gel nagellak verwijderen? Wij vertellen je precies hoe je jouw gel nagellak kan verwijderen zonder dat je nagels beschadigd raken.

Gel nagellak vijlen

Neem allereerst de tijd om je gel nagellak te verwijderen. Je wilt dit niet gehaast doen, omdat gel nagellak er niet zo makkelijk af gaat als gewone nagellak. Neem een grove nagelvijl en vijl de bovenste gel laag van je nagel eraf. Vijl niet te fanatiek, je wilt alleen de glans laag van je nagel afvijlen.

Olie

Breng een verzorgende olie of crème aan op je nagelriemen en vingertoppen zodat deze niet uitgedroogd raken van de aceton.

Watjes

Voor het verwijderen van je gel nagellak kun je het beste watjes nemen in bolletjes vorm. Wattenschijfjes nemen niet zo goed aceton op als bolletjes dat doen. De bolletjes vorm kan zich beter aanpassen aan de vorm van jouw nagel. Ook liggen de bolletjes dichter op je nagel, zo kan je beter je nagellak verwijderen.

Inpakken maar

Week de wattenbolletjes in de aceton. Begin met het aanbrengen van de bolletjes op je dominante hand. Je kan het beste bij je pink beginnen. Breng het wattebolletje aan op bijvoorbeeld je pink en pak deze vervolgens in met aluminiumfolie. Werk zo allebei je handen af en laat de bolletjes zo’n tien tot vijftien minuten zitten.

Uitpakken

Nadat je de aceton lang genoeg hebt laten zitten, haal je één voor één de stukjes folie van je vinger af. Druk per vinger nog goed het wattebolletje aan op je nagel. Is er nog gel op je nagel blijven zitten? Haal deze er dan af door een houten bokkepootje onder de gel aan te brengen. Zo wrik je als het ware de gel los van je nagel. Wees hier wel voorzichtig mee, je wilt niet je nagels beschadigen. Laat anders je nagels nog langer weken in de aceton.

Verzorging na gel nagellak

Zijn al jouw nagels nu gel nagellak vrij? Verwen ze. Week je nagels zo’n vijf tot zeven minuten in kokosolie. Na dit heerlijke badje eindig je met een hydraterende handcrème of-olie en ben jij snel klaar voor een volgende manicure.

Psst, dit artikel makkelijk terugvinden? Bewaar het op Pinterest

Lees ook: Deze nagellakkleuren ga je overal zien in het najaar